Android-chef Sundar Pichai laat weten dat Google voortaan al in eerder stadium bekend wil maken waar het bedrijf mee bezig is.


Maak je klaar voor een eerste blik op de nieuwste versie van Android. In een interview met Bloomberg Businessweek geeft Android-chef Sundar Pichai aan dat Google voortaan al in een eerder stadium bekend wil maken waar het bedrijf mee bezig is.

Om daad bij woord te voegen laat hij woensdagmiddag een preview zien van de volgende versie van Android tijdens Googles I/O-conferentie. Normaal gesproken houdt het bedrijf nieuwe details angstvallig stil tot aan de herfst, de periode wanneer Google geneigd is grote updates te onthullen.


[related_article id=”158901″]

Android Wear
Naast Android introduceert Google Android TV, een versie van het besturingssysteem dat geschikt is voor de woonkamer. Daarnaast bespreekt Pichai Android Wear tijdens I/O.

Hij presenteert de partners die een of meerdere smartwatches gaan ontwikkelen voor het systeem. Van Motorola en LG is reeds bevestigd dat ze bezig zijn met het ontwikkelen van horloges. Onlangs is bekend geworden dat Samsung er ook mee bezig is.

Snellere verspreiding
Het onthullen van details over Android is waarschijnlijk meer gericht op fabrikanten dan de gemiddelde consument of fan. Businessweek stelt dat Google klachten heeft ontvangen dat onthullingen in het najaar een nadelig effect hebben op de periode in de vakantie.

De Nexus-telefoons van Google zelf zijn over het algemeen de enige beschikbare optie in de zomer die de laatste versie van Android draaien. Het is onduidelijk of Google de updates nu ook eerder vrijgeeft aan de fabrikanten, maar het lijkt erop dat Pichai wel interesse heeft om Android sneller te verspreiden dan voorheen het geval was.