Nieuws

Iedere Windowsgebruiker moet up-to-date zijn

Microsoft brengt een nieuwe update uit voor Windows RT die het upgradeproces naar Windows 8.1 RT moet automatiseren. Dat past in het plan van het bedrijf om de versnippering van de Windowsversies tegen te gaan.

Windows RT-gebruikers kregen gisteren een update van Microsoft die hun systemen in staat moet stellen om automatisch de update naar Windows 8.1 RT uit te voeren. Die update is tekenend voor Microsofts nieuwe strategie voor besturingssystemen.

Het bedrijf wil het immers zo eenvoudig mogelijk maken voor zijn klanten om de nieuwste versies van een OS te draaien. Ook gebruikers van de gewone versie van Windows 8 mogen dus een dergelijke update verwachten.

[related_article id=”161452″]

Microsoft leert op die manier van de fouten die het maakte bij de uitrol van Windows 8.1 afgelopen jaar. Die update was gratis ter beschikking voor Windows 8-gebruikers maar stond verstopt in de Windows Store. Veel gebruikers vonden het updateproces dan ook lastig, of begonnen er zelfs helemaal niet aan.

Versnippering

Met Update 1 voor Windows 8.1 zette de Amerikaanse technologiereus alvast een stap in de goede richting door voor het Updatecentrum te kiezen voor de distributie ervan, maar nu wil het bedrijf het dus nog beter doen. De relevante updates zullen ervoor zorgen dat een systeem automatisch en met een minimum aan moeite wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Microsoft zet die stap omdat het op een punt wil komen waar het grotere updates, in de stijl van Update 1, regelmatig uitbrengt. Om dat mogelijk te maken moet er eerst paal en perk gesteld worden aan de versnippering van het besturingssysteem. Microsoft wil dan ook zo snel mogelijk alle Windows 8-gebruikers op Windows 8.1 (RT) Update krijgen. Ook Windows 7-gebruikers mogen niet achterblijven: daarvan wordt verwacht dat ze allemaal de update naar servicepack 1 uitvoeren.

Dat het menens is voor Microsoft bleek al na de uitrol van Update 1: toen bleek immers dat alle Windows 8.1-gebruikers de upgrade moesten uitvoeren, op straffe van het niet meer krijgen van beveiligingsupdates.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business