Nieuws

Microsoft heeft patch voor updateproblemen naar Windows 8.1

Microsoft komt met een update voor gebruikers van Windows 8.0/RT 8.0 die moeite hebben met het upgraden naar Windows 8.1 Update.

Verschillende gebruikers van Windows 8/RT hebben moeite met het updaten naar 8.1. Daarom geeft Microsoft deze week een nieuwe automatische update vrij die als doel heeft het probleem te verlichten. De patch wordt momenteel in een beperkt gebied getest, maar de verwachting is dat hij binnenkort breder beschikbaar is.

“Dit proefprogramma is een voorbeeld van de manier waarmee we experimenteren om onze klanten te helpen bij het constant verbeteren van de Windows-ervaring”, laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Paul Thurrot van WinSupersite. “Het is vergelijkbaar met het proces van Windows 8.1 Update. Dit programma updatet automatisch en gratis computers met Windows 8 en Windows RT naar respectievelijk Windows 8.1 Update en Windows RT 8.1 Update.”

[related_article id=”161452″]

Windows Store
Microsoft heeft de update naar 8.1 alleen beschikbaar gemaakt in de Windows Store. Hoewel dit voor sommige gebruikers prima werkt, zijn er anderen die problemen hebben met het installeren van de update. En als dat misgaat is er geen eenvoudige manier om het op te lossen.

De nieuwe patch is gericht op het verhelpen van het probleem en het instellen van je computer of apparaat, zodat je succesvol kunt upgraden naar Windows 8.1. 

Windows Update
Wil je nu meteen upgraden? Check dan eerst Windows Update. Het kan zomaar zijn dat je de update daar ziet verschijnen. Is dat niet het geval, dan kun je de update nog altijd handmatig downloaden. De Windows RT-versie kan rechtstreeks gedownload worden van de Microsoft Support-website. Er is nog geen directe link bekend voor Windows 8 (x86). Beide upgrades vereisen wel dat je eerst update 2871389 installeert. Deze download is voor zowel Windows 8 als Windows RT beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business