Nieuws

Motorola mag telefoons niet meer verkopen in Duitsland

Een lokale rechtbank besloot dat een aantal Moto-handsets een patentovertreding bevatten, waardoor Motorola z'n toestellen verbannen kan zien worden in Duitsland.

Deze week heeft een Duitse rechtbank zich uitgesproken in een patentzaak tegen Motorola. Het bedrijf verloor die rechtszaak, waardoor de toestellen in kwestie in het land verbannen kunnen worden.

De regionale rechtbank in Mannheim oordeelde dat de productie van een aantal Motorola-telefoons, waaronder de Moto G en Moto X, een proces gebruikte dat gepatenteerd is door LPKF, een in Duitsland gebaseerd bedrijf van lasers en elektronica.

[related_article id=”161563″]

Volgens een statement van LPKF heeft het gerecht Motorola nu verboden om de overtredende toestellen in Duitsland te verkopen. Daarenboven moet het bedrijf alle verkochte exemplaren ook terugroepen en een compensatie betalen aan LPKF.

Het proces in kwestie, laser direct structuring, bestaat erin elektronische circuits te printen op driedimensionale structuren. Die werkwijze wordt gebruikt in een breed gamma toepassingen, van autosystemen over smartphone-antennes tot apparatuur voor de gezondheidszorg.

LPKF vecht al langer tegen het onrechtmatig gebruiken van hun technologie. Vorig jaar verloren ze nog een gelijkaardige rechtszaak in China. Daar oordeelde de rechter dat het verkopen van toestellen met de technologie, zonder toestemming of compensatie voor de intellectuele eigenaar van die technologie, niet illegaal is onder Chinees recht. LPKF stelde toen zijn strategie bij en besloot om overtredende bedrijven aan te pakken buiten China – een koerswijziging die nu voor de eerste keer vruchten lijkt af te werpen.

LPKF"s bedrijfsleider is alvast blij met de uitspraak: "Hoe aantrekkelijker een bepaald patent is, hoe harder je moet werken om het te verdedigen", zei hij. "We zullen blijven vechten voor ons patent in China, maar we ondernemen ook systematisch actie tegen overtreders buiten China. Dat is de normale gang van zaken voor een technologiebedrijf vandaag."

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business