Nieuws

Nederland wil meer investeren in cyberveiligheid

Volgens de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie blijven investeringen in cybersecurity de komende jaren noodzakelijk.

"Cybercrime en digitale spionage blijven de grootste dreiging op het gebied van cyber security", valt te lezen in het nieuwe rapport Cybersecuritybeeld Nederland, dat gisteren verscheen en door minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Investering in cybersecurity blijft de komende jaren noodzakelijk volgens Opstelten.

De minister wil onder andere de onderzoeks- en analysecapaciteiten van het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum), de AIVD, MIVD en nationale politie versterken. Zo hoopt hij meer inzicht te krijgen in de huidige dreigingen en risico"s op het web. Ook onderwijs wordt een speerpunt van het nieuwe beleid, op deze manier moeten er meer cybersecurityexperts worden opgeleid om zowel de publieke als private sector beter te kunnen beschermen.

[related_article id=”161920″]

Naast cybercriminaliteit waarschuwt Opstelten voor digitale spionage van buitenlandse geheime diensten. Niet onterecht, gekeken naar de recente ophef die in Duitsland ontstond. In het rapport wordt niet alleen gewezen op de gevaren voor burgers, ook bedrijven moeten zorgen dat ze hun technologie en kennis afschermen. Vooral bedrijven in de technologie-, chemie- en energiesectoren kunnen doelwit worden van spionage.

Als laatste zet Opstelten in op de duurzaamheid van technologie en ICT, waardoor apparaten langer worden ondersteund en sneller kunnen worden geüpdatet met de nieuwste beveiligingsmaatregelen.

beleidBeveiligingbeveiligingcybersecuritybeeldcyberveiligheidnederlandnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen