Nieuws

Google Nest en Samsung werken aan domoticastandaard

Samsung, Google Nest en vijf andere bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen voor een universele domoticastandaard.

Samsung, Nest Labs (waarvan Google eigenaar is), ARM, Freescale en drie andere bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen om een volledig nieuw draadloos netwerkprotocol uit te werken om slimme toestellen met elkaar te laten communiceren. In onze wereld waar The Internet Of Things steeds actueler wordt, is er volgens Samsung en Google nood aan een universele standaard om versnippering tegen te gaan. Het is zonder twijfel ook een antwoord op Homekit, de domoticastandaard waaraan Apple werkt voor iOS 8.

Daarom hebben ze Thread Group gelanceerd. Thread wil een draadloze technologie gebruiken waarmee meer dan 250 toestellen in een (draadloos) mesh netwerk via lage energieprofielen met elkaar kunnen communiceren. Het doel is om het mesh netwerk heel veilig op te bouwen met een stevige maar publieksvriendelijke cryptografie.

Het grootste voordeel waarom Thread wel eens zou kunnen slagen in zijn opzet, is de snelheid waarmee het op de markt kan komen. Huidige toestellen zijn echter maar een firmware upgrade verwijderd van compatibiliteit. Zeker doordat Samsung mee aan de kar trekt, zou het ons niet verbazen als we in de toekomst Galaxy-toestellen mogen verwelkomen waar de standaard actief mee wordt gepromoot.

[related_article id=”158901″]

Betekent Thread dat deze standaard er morgen komt? Zover staat de samenwerking nog niet. GigaOm laat immers weten dat de Thread Group intensieve testen en certificatie plant vanaf midden 2015. Nog eventjes wachten…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business