Nieuws

Amazon komt met Netflix voor boeken

Een website die ondertussen weer offline werd gehaald heeft Amazons plannen verklapt om met een Netflix voor boeken van start te gaan.

Amazon start binnenkort met een nieuwe abonnementendienst waarmee gebruikers ongelimiteerde toegang zullen krijgen tot meer dan 600.000 e-books in ruil voor 9,99 dollar per maand.

De Netflix voor boeken krijgt de naam Kindle Unlimited en het bestaan ervan werd kort gelekt via Amazons website, al werd de webpagina in kwestie ondertussen al weer offline gehaald. Je kan de pagina wel nog altijd bekijken via Googles webcache.

[related_article id=”160734″]

Voorlopig staat alleen vast dat de dienst in de Verenigde Staten beschikbaar zal worden. Wanneer dat zal zijn en of andere landen ook aan bod komen, is op dit moment nog niet duidelijk. Geïnteresseerde gebruikers zullen zich kunnen aanmelden voor een proefperiode van 30 dagen vooraleer ze een abonnement moeten aanschaffen.

Amazon biedt momenteel reeds een uitleendienst aan in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk via Amazon Prime. Aan die dienst zijn, in tegenstelling tot Kindle Unlimited, wel enkele beperkingen verbonden. Ten eerste kan je met de Amazon Prime Lending Library maar één boek per maand uitlenen en ten tweede kan je dat boek alleen op een Kindle of via de Kindle-app lezen.

Update 18/07/2014: Amazon heeft Kindle Unlimited ondertussen officieel uitgerold in de Verenigde Staten. Voor de som van 9,99 dollar per maand geeft de dienst toegang tot 600.000 e-books en duizenden audioboeken. Een complementair abonnement op Audible van drie maanden, breidt het aanbod audioboeken uit naar 150.000. De boeken zijn beschikbaar op elk Kindle-apparaat en alle toestellen waar de Kindle-app op geïnstalleerd staat. Geïnteresseerde gebruikers kunnen de dienst eerst gedurende een maand gratis uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business