De beruchte taxi app die in Brussel werd verbannen, maakt een comeback met ijswagens in plaats van taxi's. Prima timing met dit weer!

Sinds een aantal jaar houdt Uber één dag in het jaar een ijsjesdag. Die dag neemt de app ook even een andere dimensie aan. Vorig jaar mochten 33 steden over de hele wereld genieten van ijsjes on-demand. Dit jaar wordt dat aantal verhoogt naar 144 steden, verspreid over 38 landen.

Tussen al die landen zit ook, enigszins verrassend, België tussen, ondanks het recente gerommel met de Brusselse taxichauffeurs. In Brussel kun je in de namiddag een ijswagen laten komen via Uber. Tussen 14u en 19u rijdt de ijswagen rond die voor minimaal 6 ijsjes langskomt. Kostprijs voor de 6 ijsjes? 25 euro, ofwel gemiddeld iets meer dan 4 euro per ijsje.

Voor de liefhebbers: de ijswagen serveert een assortiment Capoue ijssmaken op een hoorntje die bij dit tropische weer ongetwijfeld een succes worden. Andere steden zullen tot volgend jaar moeten wachten wanneer de Uber ijswagens opnieuw eenmalig rondrijden.