Nieuws

Populariteit en ernst DDoS-aanvallen op ongezien niveau

De eerste helft van dit jaar kende een triest record: nog nooit werden er zoveel DDoS-aanvallen uitgevoerd.

Er werden nog nooit zoveel DDoS-aanvallen uitgevoerd dan in de eerste zes maanden van 2014. De aanvallen worden niet alleen talrijker maar ook zwaarder, zodat bedrijven zich er moeilijker tegen kunnen wapenen. DDoS staat voor Distributed Denial Of Service. Tijdens zo’n aanval wordt de server die het doelwit is overspoeld met verbindingsaanvragen zodat hij niet meer toegankelijk is voor echte bezoekers. Vaak wordt een botnet, een netwerk van gehackte computers, ingezet om een DDoS-aanval uit te voeren.

Volgens Arbor Networks, een beveiligingsfirma die zich specialiseert in bescherming tegen DDoS-aanvallen, is de hoeveelheid van dergelijke aanvallen maar liefst verdubbeld tegenover dezelfde periode vorig jaar. In de eerste helft van dit jaar zouden er meer dan 100 aanvallen zijn gebeurd over een bandbreedte van meer dan 100GBps. Dat is de bandbreedte aan valse verzoeken die de slachtoffer-server te slikken krijgt. De zwaarste aanval was 154 GBps groot.

“De frequentie van erg grote aanvallen blijft een probleem, aldus Darren Anstee, Director of Solutions Architecs. “Organisaties nemen best een gelaagde, geïntegreerde aanpak. Zelfs organisaties met een stevige internetverbinding zullen hun capaciteit snel zien opvullen indien ze het slachtoffer worden van een grote aanval.”  

[related_article id=”161920″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business