Nieuws

Microsoft CEO bevestigt één Windows voor alle apparaten

Satya Nadella laat weten dat Microsoft de drie Windows-systemen gaat samenvoegen tot één universeel besturingssysteem voor alle apparaten.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, bevestigt dinsdag dat alle versies van Windows samengevoegd gaan worden tot één besturingssysteem voor alle apparaten.

“We gaan de volgende versie van Windows stroomlijnen van drie verschillende systemen naar één besturingssysteem voor schermen van alle formaten”, licht Nadella toe. “We gaan onze winkels, het handelsverkeer en de ontwikkelplatformen verenigen voor een meer samenhangende gebruikerservaring en bredere ontwikkelingsmogelijkheden.”

[related_article id=”161452″]

“Een van de voordelen van een universele Windows-app is dat het voor het eerst ons hele Windows-volume wordt verzameld… dat zijn meer dan driehonderd miljoen eenheden”, weet Nadella.

Universele apps
Microsoft heeft hier al eerder over gesproken. Dat was in april. Toen besprak het bedrijf of het ontwikkelaars zou toestaan om universele apps te bouwen die werken op de Windows Phone, Windows en Xbox-apparaten. Nu bevestigt Nadella dat het samenvoegen van de systemen zeker doorgaat.

Daar voegt de CEO nog aan toe dat Windows enkele zeer grote veranderingen kan verwachten. “We kijken de komende maanden uit naar het delen van de enorme verbeteringen die we gaan doorvoeren in Windows”, zegt hij.

Kwartaalcijfers
De omzet van Microsoft voor het vierde fiscale kwartaal komt uit op 23,38 miljard dollar. Net iets hoger dan verwacht door Wall Street. Toch valt de winst een stuk lager uit. Dat komt door de aankoop van de toestelafdeling van het Finse Nokia. Dat ging gepaard met 2 miljard dollar. Sinds de overname is er ook al 692 miljoen dollar verlies gedraaid. Dat is een van de redenen dat Microsoft vorige week bekendmaakte het personeel te willen inkrimpen met 18.000 man.

De Xbox doet goede zaken en stijgt in het zojuist afgesloten kwartaal met veertien procent, ofwel 104 miljoen dollar. Microsoft zegt 1,1 miljoen gameconsoles verkocht te hebben. Ook de omzet van de Bing-zoekmachine neemt toe met veertig procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business