Nieuws

Ontgrendel je telefoon met een tattoo

Motorola heeft een sticker ontworpen die je op je pols of onderarm kunt plakken. Een enkele aanraking is genoeg om je smartphone direct te ontgrendelen.

Motorola biedt een ongebruikelijke manier om je smartphone te ontgrendelen: met een sticker die een klein circuit bevat op je pols.

Deze zogenoemde “digitale tatoeage” voor de Moto X is sinds dinsdag verkrijgbaar. Hij komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is vorig jaar al eens besproken op de conferentie D: All Things Digital. Het is de opvolger van een andere accessoire van Motorola: Skip, een draagbare klem die gebruikers in staat stelt hun toestel te ontgrendelen met een enkele aanraking.

[related_article id=”161563″]

Lastig proces
Motorola beweert dat het mensen gemiddeld 2,3 seconden kost om hun smartphone te ontgrendelen. Deze actie herhalen ze zo"n 39 keer per dag. Omdat dit proces lastig en vervelend kan zijn, besluiten sommige mensen om hun toestel helemaal niet te vergrendelen.

De fabrikant wil hier verandering in brengen en hoopt dat draagbare gadgets de oplossing zijn, dat deze een eenvoudigere manier bieden om je toestel te ontgrendelen. Het is echter niet duidelijk of de digitale tatoeages de volgende grote mode-accessoire worden.

Aanraken
De tatoeage is heel erg dun en niet groter dan een stuiver. Je kan hem op je pols, onderarm of elk ander lichaamsdeel waar je makkelijk bij kunt, plakken. Het ontgrendelen van je smartphone doe je dan door met je toestel de sticker aan te raken. De NFC-technologie is beschikbaar via VivaLnk. Een pakje met tien stickers kost 10 euro. De digitale tatoeage gaat vijf dagen mee en kan tegen water. Dus je hoeft hem er niet af te halen wanneer je gaat douchen, zwemmen of sporten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business