Nieuws

Google geeft geschiedenisles bij zoeken

Zoek in Google op wereldoorlog en je krijgt binnenkort mogelijk een tijdlijn te zien waarop de belangrijkste gebeurtenissen te vinden zijn.

Een video toont aan dat Google werkt aan een interactieve tijdlijn die wordt weergegeven bij zoekopdrachten naar historische gebeurtenissen. De video is ontdekt door Android Police.

Zoek bijvoorbeeld op wereldoorlog en je krijgt een tijdlijn te zien waarop de belangrijkste gebeurtenissen te vinden zijn, compleet met informatie over de gebeurtenis in kwestie. De tool is nog niet beschikbaar voor het grote publiek, maar liefhebber Florian Kiersch lijkt er al mee te kunnen experimenteren.

[related_article id=”158901″]

De tijdlijn bevat de mogelijkheid om in te zoomen om kleinere gebeurtenissen in meer detail te bestuderen, of juist uitgezoomd worden om grotere tijdspannes te kunnen overzien. Wanneer je klikt op een onderwerp, word je automatisch naar een nieuwe zoekopdracht geleid.

De interface ziet er verre van afgerond uit en het is nog maar de vraag of deze feature het uiteindelijk redt. Google experimenteert vaker met nieuwe speeltjes voor zijn zoekmachine, maar is genadeloos in het afkappen van projecten die volgens het bedrijf niet het gewenste resultaat halen. Mocht deze interactieve tijdlijn het redden, zal dat nog minstens een paar maanden duren, aldus Kiersch. De video die hij maakte is hieronder te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business