De zes nuttigste Chrome-extensies

Er zijn een hele berg uitstekende Chrome-extensies te vinden, maar dit zijn de zes exemplaren waar ik niet meer zonder kan.

Als je het mij vraagt, is Googles Chrome-webbrowser de beste die er is. Niet alleen omdat hij meestal het beste scoort in snelheidstests, maar ook en vooral vanwege de uitgebreide collectie gratis extensies die hem extra functies bezorgen.

Zoals bewezen door Chromebooks kan Chrome gebruikt worden als universele interface voor zowat alles wat je met een computer zou willen doen. Eén van de redenen waarom de browser zo nuttig is, zijn de extensies. Daarmee kan je alles toevoegen: van kleine maar nuttige taakjes zoals het kopiëren van links tot grotere opdrachten zoals het bewerken van Office-bestanden zonder Microsoft Office.

Hier zet ik voor jou mijn favoriete extensies op een rij. Alles wat je moet doen is Chrome downloaden en gaan rondneuzen in de Extensions-sectie van de Chrome Store.

Nog een woordje uitleg bij extensies: als je ze eenmaal hebt geïnstalleerd, kan je ze beheren of verwijderen van uit de Chrome Extensions-pagina. Die vind je door in je browser rechts op het controle-icoontje te klikken en op de volgende pagina links op de Extensions-link te drukken. Je kan ook gewoon chrome:extensions in de Omnibox typen.

Doorzoek de huidige webpagina

Ik gebruik de extensie om je huidige pagina te doorzoeken vele keren per dag. Het doet maar één ding: een pagina doorzoeken naar een specifieke zoekterm via een Google-zoekopdracht.

Dat klinkt misschien weinig indrukwekkend, maar aangezien zo veel websites een vreselijke interne zoekfunctie hebben, bespaar ik hier elke dag een paar minuten mee. Als je zoals ik constant informatie moet opzoeken op het internet, dan is dit een essentiële tool.

Google Hangouts

Doorheen de jaren heb ik zo ongeveer elk instant messaging-, VoIP-, en videoconferentieprogramma geprobeerd dat mijn pad kruiste. Er is voor mij dan ook geen betere oplossing voor de overdreven hoeveelheid vergaderingen in je leven dan meetings over het internet te houden. En niets maakt die meetings makkelijker dan Google Hangouts.

Met de Hangouts-extensie ben ik altijd maar één klik verwijderd van mijn collega’s en vrienden, die ik kan bereiken via berichten, gesprekken, of videochats. Hangouts wordt beter met elke update, zowel de gratis versie als de recent gelanceerde business-Hangouts.

Gmail

Heb je ooit al nu meteen een webpagina willen doorsturen naar iemand? Ja? Dan is de Send from Gmail-extensie iets voor jou. Het delen van webpagina’s was nooit eenvoudiger.

Evernote

Persoonlijk ben ik maar laat met Evernote begonnen – er was geen native versie voor Linux en het heeft even geduurd voor de webversie even goed was. Op veelvuldig aanraden van mijn enthousiaste collega’s ben ik dan toch overstag gegaan.

Wat blijkt? Evernote en ik begrijpen elkaar. Het platform maakt het opvolgen en verzamelen van absoluut alles op het web zoveel makkelijker dan eender welke andere oplossing die ik eerder probeerde. Daarenboven laat de Evernote Web Clipper me toe om alle info die ik wil van een webpagina te clippen, zonder rommel mee te kopiëren, en er meteen commentaar aan toe te voegen.

LastPass

Waarom zou ik wachtwoordenmanager LastPass willen gebruiken als Chrome standaard het zeer fijne Chrome Sync ingebouwd heeft? Met Chrome Sync kan je je wachtwoorden, bookmarks en extensies netjes gesynchroniseerd houden tussen verschillende computers.

Waarom dan LastPass? Omdat LastPass me de optie geeft om on the fly unieke wachtwoorden te creëren en op te volgen. En als ik toch een wachtwoord van eigen makelij wil gebruiken, laat LastPass me weten of ik dat al eerder gebruikt heb. Kort gezegd: het maakt mijn gebruik van het internet veiliger, en daarom verdient de LastPass Free Password Manager-extensie een aanbeveling.

Pocket

Net als Evernote is de Save to Pocket-extensie de perfecte uitbreiding van een webservice. Als je vertrouwt op Pocket als vergaarbak voor alle artikelen en filmpjes die je wil lezen en bekijken als je even wat meer tijd hebt, dan moet je de extensie installeren. Daarmee kan je in een klik artikels opslaan, en tags toevoegen als je dat wil.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business