Nieuws

‘Zonlichtproof iPad-model komt eraan’

De geruchtenmolen draait ook rond Apples volgende generatie iPads, die vermoedelijk uitkomt voor Kerstmis. Kan die de tegenvallende cijfers weer een boost geven?

Volgens nieuwsdienst Bloomberg is Apple begonnen met de productie van twee nieuwe iPad-modellen, die beide voor Kerstmis in de winkels zullen liggen.

We hebben de laatste tijd al een berg geruchten en indrukken gezien rond iOS 8 en de iPhone 6 – die vermoedelijk op 9 september gelanceerd zal worden – maar rond de nieuwe iPads was het eerder stil.

[related_article id=”158256″]

Nu stelt Bloomberg dat Apple de productie in gang gezet heeft van een nieuwe 9,7 inch iPad Air en een 7,9 inch iPad Mini. Die toestellen zouden aan het einde van dit kwartaal of het begin van het volgende onthuld moeten worden. Hun bronnen vermelden ook dat het grotere model in het begin maar beperkt verkrijgbaar zou kunnen zijn vanwege een aantal complicaties bij het implementeren van een nieuwe anti-reflectiecoating.

Zo’n coating, gesteld dat het gerucht betrouwbaar blijkt, zou een uiterst welkome toevoeging zijn voor tabletgebruikers – de meeste tablets die vandaag te krijgen zijn hebben problemen met onleesbare schermen in direct zonlicht.

De timing die Bloomberg suggereert klinkt waarschijnlijk; de afgelopen twee jaar kondigde Apple de nieuwe iPads inderdaad aan in november.

De situatie is deze keer wel iets anders. Hoewel het niet nodig is om aan de alarmbellen te trekken, zijn de verkoopcijfers van de iPad de laatste kwartalen merkbaar gedaald. Apples CEO Tom Cook heeft echter al laten weten dat hij de cijfers helemaal geen reden tot paniek vindt en dat zijn bedrijf nu vooral inzet op de bedrijfsmarkt, waar tablets nog nauwelijks voet aan de grond hebben, en op de verkoop in China.

Zo ging Apple recent een deal aan met IBM, naar alle waarschijnlijkheid om inderdaad meer iPhones en iPads in bedrijven te introduceren.

Een hypothese voor de dalende tabletverkoop is ook dat Android-phablets een stuk van hun doelpubliek naar zich toe trekken. Als de geruchten correct blijken, zou Apples 5,5 inch iPhone 6 op dat punt de concurrentie kunnen aangaan.

appledaglichtgeruchtipadiphonemobielnieuwszonlicht

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals