Nieuws

Sony trots op tien miljoenste Playstation 4

Op gamersbeurs Gamescom onthult Sony de verkoopcijfers van zijn nieuwste console, en geeft het een voorproefje voor de toekomst.

Sony laat triomfantelijk weten dat zijn jongste console binnen een jaar na de release maar liefst tien miljoen keer is verkocht.

Jim Ryan, directeur van Sony Computer Entertainment Europe, wilde op Gamescom zelfs nog even benadrukken dat dit om de "sold-through"-cijfers gaat, dus de verkopen aan consumenten, niet de geleverde aantallen aan winkels. Hiermee heeft de PS4 een flinke basis, maar is het natuurlijk aan Sony om nieuwe games naar de console te brengen.

Nieuwe games
Gelukkig wist Sony veel fans tevreden te stellen door amper games die al tijdens de E3 waren aangekondigd opnieuw het podium op te halen, maar in plaats daarvan bijna alleen maar nieuwe titels te tonen. Zo werkt Pixeljunk-ontwikkelaar Q-Games aan zijn eerste 3D-titel The Tomorrow Children, zagen we een nieuwe games van de makers van Resogun en Heavenly Sword en maakten maar liefst drie horrortitels hun opwachting.

[related_article id=”160734″]

De meest mysterieuze P.T. was meteen te downloaden en bleek na het uitspelen de teaser te zijn van een nieuwe Silent Hill-titel, onder de leiding van Hideo Kojima en regisseur Guillermo Del Toro, met Norman Reedus, bekend van The Walking Dead, in de hoofdrol.

Ook komt een van de grootste pc-games van dit moment naar de Playstation 4 met de release van DayZ, compleet met nieuwe engine. De bedoeling is dat de updates die naar de PS4 komen ook aan de eigenaren van de pc-versie worden voorzien. Als laatste haalde Sony legendarische ontwikkelaar Michel Ancel op het podium, die zijn nieuwe open-world-survivalgame Wild onthulde.

Shareplay
Naast nieuwe games toonde Sony een belangrijke nieuwe feature die eind dit jaar naar de PS4 moet komen. Shareplay moet spelers in staat stellen om virtueel de controller door te geven aan een andere vriend via streaming. Deze tweede speler hoeft de originele game niet te bezitten om je door dat ene lastige stuk in een game te loodsen, of om gewoon gezellig samen een game omstebeurt (of coop) een game te spelen terwijl je niet in dezelfde ruimte aanwezig bent.

Ook de langverwachte Youtube-integratie is onderdeel van system software update 2.0, zodat gebruikers opgenomen beelden direct naar de streamingsite kunnen uploaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business