Nieuws

Google Voice Search spreekt verschillende talen door elkaar

Een gesproken zoekopdracht op je Android-telefoon mag je nu ook in verschillende talen ingeven, zonder dat je je instellingen moet aanpassen.

Goed nieuws voor polyglotten: Google heeft zijn Voice Search-app in Android geüpdatet, zodat je zoekopdrachten in verschillende talen kan ingeven.

Android verstond al meer dan vijftig talen (waaronder Nederlands), maar telkens als je tussen talen wilde wisselen, moest je je instellingen aanpassen. Nu mag je vijf talen selecteren en die door elkaar gebruiken.

[related_article id=”158901″]

Je moet voorlopig ook nog een taal per zin gebruiken. Of je van de app een gesproken antwoord terugkrijgt, hangt af van de taal die je spreekt. In het Nederlands is dat bijvoorbeeld alvast niet het geval. Volgens Google wordt het aantal ondersteunde talen nog voortdurend uitgebreid.

Serieuze technische uitdaging
De nieuwe functie verschijnt met verschillende maanden vertraging. Google liet eerder al weten dat deze klaarblijkelijk eenvoudige toevoeging een serieuze technische uitdaging vormde. Aanvankelijk was er ook ondersteuning voorzien voor zeven talen in plaats van vijf.

Google heeft de laatste tijd wel meer aandacht voor vreemde talen. Sinds begin deze maand ondersteunt ook Gmail bijvoorbeeld Chinese karakters in e-mailadressen. Ook de ondersteuning van zeldzame Latijnse letters als "é" en "ó” is uitgebreid. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business