Nieuws

Apple dicht bij lancering draagbaar gadget

Volgens het laatste nieuws onthult Apple op 9 september zijn nieuwe draagbare gadget en twee nieuwe generatie iPhones. Is de iWatch eindelijk hier?

Wie in spanning zit te wachten op nieuwe aankondigingen van Apple moet dinsdag 9 september rood omcirkelen in zijn agenda. Volgens Re/code onthult het bedrijf die dag een draagbaar gadget gericht op je gezondheid en twee iPhones van de nieuwe generatie.

Als die publicatie klopt dan presenteert Apple zijn draagbare gadget tien maanden nadat de eerste geruchten over het bestaan van de iWatch opdoken. De hele wereld ging op zoek naar bewijs – patenten, handelsmerken, contracten en alles wat ze maar konden vinden van Apple – dat wees op een gebogen apparaat van glas.

[related_article id=”158256″]

Nieuwe generatie iPhones
Oorspronkelijk dacht Re/code dat de lancering van de wearable in oktober zou zijn, maar volgens het meest recente artikel heeft Apple deze datum naar voren gehaald. Daardoor is het zeer waarschijnlijk dat het gadget voor het eerst te zien is naast twee nieuwe iPhones op 9 september.

De algemene aanname is dat Apple volgende maand tijdens een evenement een nieuwe iPhone presenteert met een 5,5-inchscherm en een kleiner broertje met een 4,7-inchscherm.

Het draagbare gadget is waarschijnlijk van hetzelfde synthetische saffierscherm als Apple gebruikt voor de nieuwe generatie iPhones. Hierdoor is het oppervlak harder en beter beschermd tegen scheuren en krassen.

HealthKit en HomeKit
Volgens Re/code maakt Apples nieuwe wearable ook met tegen zekerheid grenzende waarschijnlijk gebruik van de nieuwe gezondheids- en thuisplatforms, respectievelijk de HealthKit en HomeKit. Deze zijn onthuld in iOS 8.

Het bedrijf voert al jaren overleg over de HealthKit met gezondheidsprofessionals en onlangs ook met Amerikaanse zorgverzekeraars. Techbedrijven als Apple geloven dat er een groeiende rol is weggelegd voor draagbare apparaten bij het verzamelen van gegevens over je gezondheid. Dit kan van invloed zijn op hoe zorgverzekeraars je premie berekenen.

Geen bevestiging
Al bovenstaande geruchten zijn door Re/code op geen enkele manier bevestigd gekregen. Dus het is niet zeker of het draagbare gadget de langverwachte iWatch is. Er doen namelijk ook verhalen de ronde dat problemen met het leveren van bepaalde componenten het hele productieproces ophouden.

Ook nog onbekend is het prijskaartje van de draagbare gadget. Als je echter afgaat op het laatste nieuws kun je stellen dat Apple zich richt op het duurdere segment. Het bedrijf heeft namelijk adviseurs ingehuurd uit de sector met luxe goederen, waaronder Tag Heuer, Burberry en Yves Saint Laurent. Als je hier op afgaat kun je enigszins voorstellen welk imago Apple probeert te creëren voor de wearable.

Apples draagbare gadget arriveert op een reeds zwaar bevochten markt van smartwatches op basis van Android Wear. Onder meer Samsung, LG en binnenkort Motorola met de Moto 360 mengen zich in deze strijd. Desondanks is het nog geen enkel product gelukt om de markt voor zich te winnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business