Nieuws

Acer toont ronde smartwatch, mini-pc en smartphone voor 49 euro

Op IFA heeft Acer een sneak preview getoond van een ronde smartwatch, een spotgoedkope smartphone en een mini-pc ter grootte van een spaarpotje.

Wanneer de hele technologiewereld afzakt naar een beurs, moet je maken dat je opvalt tussen de massa. Dat heeft Acer goed begrepen op zijn persconferentie. Naast een aantal nieuwe laptops, tablets en smartphones, hebben ze toch drie opvallende nieuwtjes op ons losgelaten.

Revo One

De meest opvallende is een mini-pc ter grootte van een spaarpotje. De Acer Revo One zou de ultieme multimedia-pc zijn die niet zou misstaan in de woonkamer. Helaas kregen we weinig tijd met deze mini-pc. Er is geen adviesprijs bekend, maar de kleine minicomputer zou tot 6 TB opslagcapaciteit kunnen hebben.

Op de foto kun je moeilijk de grootte inschatten, maar hij is niet hoger dan 10 centimeter. Vergelijk het met de Intel NUC, maar dan iets hoger vanwege de hogere opslagcapaciteit.

Ronde smartwatch

Een andere trend in de technologiewereld wordt door Acer opnieuw bevestigd: ronde smartwatches. Ze toonden heel kort een teaser van het concept dat ze voor ogen hebben, maar fysieke toestellen voor een hands-on is nog niet aan de orde. Meer info daarrond in 2015.

49 euro smartphone

Acer heeft op IFA de Z500 gelanceerd, een typische mediasmartphone die vooral de focus legt op de stevige frontspeaker. Daarnaast heeft hij nog een 5 inch aanraakscherm, 8 megapixelcamera met F2.0-sluiter en is hij 8,65 mm dik. Verkrijgbaar in twee kleuren: Titanium Black en Sandy Silver. Verkrijgbaar vanaf vandaag voor 149 euro in heel Europa. De eerder aangekondigde Liquid Jade op Computex is vandaag ook beschikbaar in heel Europa.

Tot slot kondigde Acer nog een onbekende 49 euro smartphone aan die het begin 2015 wil lanceren. De rush naar spotgoedkope smartphones lijkt daarmee ingezet, nadat eerder deze week Wiko ook al een soortgelijk toestel op de markt gooide.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business