Nieuws

AcerExtend spiegelt Android op Windows 8-computers

Acer heeft op IFA een waslijst aan laptops voorgesteld, waarvan we nu een overzicht brengen. Inclusief AcerExtend die je smartphone op je laptop toont.

Acer heeft op IFA zijn goednieuwsshow tevoorschijn gehaald met positieve computercijfers voor het tweede kwartaal van 2014. Het gaat blijkbaar opnieuw beter met de computerindustrie, en die trend wordt doorgetrokken in het derde kwartaal.

Acer blijft innoveren in vernieuwde concepten met deze nieuwe modellen, ook al zie je telkens wel duidelijk waar het de mosterd haalt.

Acer Aspire R 13

[related_article id=”158662″]

Acer heeft bij deze goed gekeken naar de Dell XPS 12 met zijn 360 graden kantelbaar scherm. Zo kan je gemakkelijk verschillende posities innemen. Acer claimt dat er zes gebruikersopties zijn om de Aspire R13 te gebruiken. Het optioneel WQHD-scherm en actieve peninput moet ervoor zorgen dat je dit toestel creatief kunt bedienen, terwijl Gorilla Glass 3 voor extra sterkte zorgt.

Beschikbaar in verschillende configuraties, waaronder een optie voor een 1 TB SSD in RAID0-configuratie.

Acer Aspire R 14

Qua naam lijkt deze heel sterk op de R 13, maar in plaats van een kantelbaar scherm, kun je het scherm 360 duwen zoals de Lenovo Yoga Pro-reeks. Minder flexibel in gebruik, maar wel met ongeveer hetzelfde aantal gebruikersopties. Behalve het bijzondere scharnier is er nog weinig bekend rond de R 14.

De Aspire R 14 beschikt over een 14 inch HD-scherm (1366 x 768), een selectie van Intel-processoren waaronder Pentium, Core™ i3-, i5- of i7-processoren en maximaal 12 GB geheugen. 500 GB of 1 TB harde schijven moeten voldoende ruimte bieden voor de opslag van bestanden, foto"s en video"s. Prijzen starten vanaf 549 euro, beschikbaar eind 2014.

AcerExtend

Tot slot heeft Acer kort AcerExtend kunnen tonen aan ons. Apple heeft het al getoond met iOS 8 en op sommige Samsungtablets kon je het ook: je smartphonescherm spiegelen naar je tablet/laptop. Met AcerExtend verschijnt er een venster op je laptop dat identiek is aan je smartphone, zodat je gemakkelijk drag-and-drop content kunt delen tussen beide.

De initiële handshake tussen smartphone en tablet werkt via ultrasoon, waardoor de telefoon binnen twee meter van de laptop moet zijn. Daarna gebeurt alle dataverkeer via wifi tussen beide. Het is een unieke functie op Acer-smartphones, maar het zou wel moeten werken met alle Windows 8-computers op de markt.

We vragen ons dan wel af hoe die initiële handshake zal gebeuren op niet-Acer laptops, vermoedelijk kan er dan manueel via wifi gekoppeld worden met een extra stap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business