Nieuws

Eerste blik op de Samsung Galaxy Note 4

Samsung heeft op IFA in Berlijn de Samsung Galaxy Note 4 aangekondigd. Wij gingen kort met het toestel aan de slag en geven je onze eerste indruk.

Samsung heeft op IFA in Berlijn de volgende generatie van zijn populaire Galaxy Note-reeks onthuld. De Galaxy Note 4 is het nieuwste exemplaar in het rijtje van reuzentelefoons en kent weer heel wat verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Wij gingen na de persconferentie kort met het toestel aan de slag voor een eerste indruk.

Het eerste wat opvalt bij een blik op de specificaties is het Quad HD-scherm met een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Na de LG G3 besluit ook Samsung dat Full HD niet langer voldoende is en propt het meer pixels op een schermoppervlak dat verder gelijk is gebleven aan dat van de Note 3. Net als bij de LG G3 stellen we ons de vraag of zoveel pixels wel echt nodig zijn. Op het eerste zicht laat het verschil zich nauwelijks merken, maar Samsung kan natuurlijk niet achterblijven op de concurrentie.

[related_article id=”161563″]

Ook wat de overige specificaties betreft, beschikt de Galaxy Note 4 over het strafste wat er momenteel in een telefoon te vinden is: een 2,7 GHz quadcore Snapdragon 805-processor, 3 GB RAM, 32 GB opslag, LTE Cat 6, wifi 802.11ac… de Note 4 is een krachtpatser die zich niet zomaar zal laten kennen. Onze pogingen om de Antutu-benchmark op het toestel te draaien eindigden jammer genoeg elke keer opnieuw in een foutmelding, maar uit resultaten van PhoneArena blijkt dat hij niet hoeft onder te doen voor de andere toppers die momenteel op de markt zijn. Dat zijn resultaten er niet met kop en nek bovenuit steken – ondanks de nieuwe generatie processor – is te wijten aan het veeleisende Quad HD-scherm.

Maar de Note 4 werd niet alleen onder de motorkap aangepakt, ook het uiterlijk werd onder handen genomen. Samsung laat het metalen frame, dat met de Galaxy Alpha werd geïntroduceerd, weer terugkeren en neemt afstand van de valse stiksels die de achterkant van de Note 3 (ont)sierden. Het achterpaneel heeft wel nog altijd dezelfde lederlook van de vorige Note, maar dat kunnen we wel smaken. Het mag worden gezegd/ het nieuwe uiterlijk van de Note 4 is er grondig op vooruit gegaan en is een toestel van dit kaliber waardig.

Ook de gebruikersinterface werd opgefrist. Samsung had TouchWiz al volledig herwerkt voor de Galaxy S5 en voert dat ook door op de Note 4, met nog één extra toevoeging. Het bekende klokwidget dat standaard op het startscherm van elk Samsungtoestel prijkt werd transparant gemaakt. Het is een detail, maar wel eentje dat er voor zorgt dat de telefoon er eens zo strak uitziet. Goeie zet van Samsung!

Een belangrijk aspect van de Note-reeks is het bijhorende pennetje en dat is opnieuw wat handiger geworden met een aantal nuttige nieuwe functionaliteiten. Een leuk voorbeeld daarvan is de functie Smart Select, die je kan oproepen via het Air Command-menu. Door kadertjes te tekenen met de pen, kan je afbeeldingen maken van delen van het scherm, om ze vervolgens makkelijk te delen.

Een andere leuke nieuwe softwarefeature vinden we terug in S Note, de notitieapp van Samsung. Met Snap Note kan je een foto maken van een “analoog” kattebelletje of andere notitie, om die vervolgens te digitaliseren. De software zorgt ervoor dat het perspectief wordt gecorrigeerd, zodat de notitie makkelijk leesbaar en bewerkbaar wordt.

De Galaxy Note 4 laat bij onze eerste kennismaking een zeer positieve indruk na. Wie op zoek is naar een veelzijdig werkpaard, dat multitasken en productiviteit centraal plaatst, is bij deze 5,7 inchsmartphone aan het goede adres. De nieuwigheden die Samsung aan deze nieuwe versie heeft toegevoegd dragen bij aan een betere gebruikservaring en lijken op het eerste zicht ook voor een meerwaarde te zorgen ten opzichte van de concurrentie. Voor een finaal oordeel is het echter nog te vroeg, daarvoor zullen we de Galaxy Note 4 nog aan een uitgebreidere test moeten onderwerpen.

Edge

Samsung heeft naast de Galaxy Note 4 ook nog de Galaxy Note Edge aangekondigd. Hoewel die smartphone met gebogen scherm in eerste instantie op de Aziatische markt gericht is en nog niet meteen bij ons zal verschijnen, wilden we je onderstaande video waarin het nut van dat gebogen scherm wordt gedemonstreerd niet ontzeggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business