Nieuws

Moto 360 smartwatch eindelijk gearriveerd

Motorola heeft vandaag zijn langverwachte Moto 360, de eerste ronde Android Wear-smartwatch, losgelaten op het publiek.

De Moto 360 moet zowat de meest gehypete smartwatch tot nu toe zijn, de nog steeds niet bevestigde "iWatch" buiten beschouwing gelaten. Al sinds de eerste prototypes te bekijken waren, had het horloge meteen een hoop enthousiaste fans. Op IFA stelt Motorola eindelijk zijn smartwatch voor aan het brede publiek.

De 360 is met voorsprong de mooiste, elegantste volwaardige smartwatch die we tot nu toe al zagen, die belofte maakt Motorola waar. Zijn stalen behuizing, dunne schermrandjes, verwisselbare en stijlvolle digitale klokken en leren bandje zijn absoluut smaakvol. Het horloge is ook aangenaam licht, maar blijft echter behoorlijk groot, met een schermdiameter van 1,56 inch (net geen vier centimeter). Dat zou vooral voor vrouwen met slankere polsen een probleem kunnen vormen.

De Moto 360 is het eerste ronde horloge met Android Wear dat op de markt komt, en is dus de perfecte testcase voor de cirkelvormige versie van dat OS. Wel erg spijtig: het zwarte balkje dat je onder aan je scherm behoudt. Volgens Motorola kon dat niet anders — er moest plaats blijven voor een aantal essentiële onderdelen — maar het is wel een flinke domper op de esthetische feestvreugde.

Het horloge is vanaf vandaag te verkrijgen in de VS voor 250 dollar; voor de Benelux is nog geen exacte datum of prijs bekendgemaakt, maar je zou dit jaar nog een exemplaar in handen moeten kunnen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business