Nieuws

Nieuwe tablet van Dell krijgt 3D-lichtveldcamera

Intel kondigt een nieuwe tablet van Dell aan, waarin Realsense-technologie verwerkt zit. Daarmee gedraagt de camera van de tablet zich als een 3D-lichtveldcamera.

In januari kondigde Intel een lijn van Realsense-hardware aan, waarin de Realsense 3D-technologie de show stal. Gisteren introduceerde Dell de Venue 8 7000. Die tablet is met een dikte van amper 6 millimeter de dunste ooit gemaakt, maar dat is niet waarom het toestel opvalt: de Venue 8 7000 pakt als eerste uit met Intels Realsense 3D-camera.

Lytro
De speciale camera is uitgerust met technologie die nog het meest doet denken aan de lichtveldcamera’s die Lytro maakt. De hardware neemt niet één vlakke opname, maar herkent diepte in de omgeving. Dat maakt 3D-fotografie mogelijk, waarbij de focus van een 2D-beeld achteraf naar believen aangepast kan worden. Als neveneffect kan de dieptegevoelige camera afstanden onderscheiden en meten, op voorwaarde dat het onderwerp zich op enkele meters van de lens bevindt.

[related_article id=”158262″]

Laagjes
Intel-directeur Brian Krzanich omschrijft de beelden die de camera neemt als een oneindige verzameling van lagen die je achteraf van elkaar kan scheiden. Bovendien kan Realsense zelf een voorgrond van een achtergrond onderscheiden. Dat biedt mogelijkheden, niet alleen voor 3D maar ook voor fotobewerking, waar je lagen afzonderlijk kan bewerken en op elkaar plaatsen. Op termijn is het niet ondenkbaar dat Intels technologie een smartphone kan omtoveren tot een heuse 3D-scanner.

Zo ver zijn we echter nog niet. Toestellen met Intel Realsense zijn momenteel nog nergens te koop. Wanneer de Dell Venue 8 7000 later dit jaar in de winkels verschijnt, biedt het toestel de eerste kans aan de consument om met de nieuwe technologie aan de slag te gaan. Hoe graag die consument zijn tablet zal bovenhalen om als fototoestel te gebruiken is een andere vraag.

Hoewel de technologie de tablet als fototoestel zeker verantwoordt, blijft het een onnozel zicht om iemand foto’s te zien nemen met z’n tablet, ook al is het een dun exemplaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business