Nieuws

Wedstrijd “De pc van de toekomst”: de winnaar

HP en ZDNet organiseerden deze zomer een wedstrijd op zoek naar de pc van de toekomst. Lees hier het winnende essay.

Deze zomer organiseerde HP in samenwerking met ZDNet een zoektocht naar de pc van de toekomst. Hoe zou een computer er anno 2024 kunnen uitzien?

Met de Pavilion 11 x360 experimenteert HP met een nieuwe vormfactor.

De vormfactor van de pc is immers al sinds jaar en dag min of meer hetzelfde gebleven: een scherm, een klavier en een muis. Nu het gebruik van een aanraakscherm voor de meeste mensen een tweede natuur is, zien we de eerste voorzichtige pogingen – onder andere van HP – om die vormfactor te veranderen en meer te laten aansluiten op de nieuwe realiteit.

Het tempo van verandering en technologische innovatie neemt alleen maar toe en de realiteit zal er binnen tien jaar dus weer helemaal anders uitzien. HP en ZDNet organiseerden daarom een wedstrijd waarbij onze lezers hun visie op de pc van de toekomst konden doorsturen. Dat gebeurde massaal en we hebben heel wat originele ideeën de revue zien passeren. We willen alle deelnemers dan ook bedanken voor hun creatieve inzendingen.

Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één winnaar zijn. Na lang en rijp beraad heeft onze jury gekozen voor het essay van Ine Huybrechts, omdat ze volledig out-of-the-box heeft gedacht en ons heeft verrast met haar visie op de pc van de toekomst. Proficiat Ine, de HP Spectre 13 x2 komt binnenkort jouw richting uit!

Het winnende essay kan je hieronder integraal lezen.


Onze toekomstige computer

Door Ine Huybrechts

Over een decennia zullen we onszelf uitlachen met de massieve brokken materiaal, wat we nu vol trots onze allernieuwste computer noemen. Hoe slank en strak de nieuwste laptops zijn uitgedacht door een team van uitzonderlijke designers; over tien jaar hebben we het tastbare van onze computers wellicht al verlaten. Tegen die tijd zal een hologramsysteem overheersen en volstaat het om het datasysteem bij de hand te hebben via een kleine box, polsband of dergelijk gadget. Met een kleine vingerklik wordt de computer tot leven geroepen en verschijnen onze filmpjes van krijsende babies en vallende katten (want waar gebruiken we deze technologie anders voor?) in de leegte voor ons. We typen en klikken dan wel in de lucht, maar met subtiele luchtdrukbundelingen is het mogelijk de computer te voelen en te bedienen alsof het één van die verouderde touchscreens was. Ongrijpbare lichtbundels projecteren onze programma’s, data en spelletjes in de lucht. We hoeven onszelf dus niet meer op te sluiten in een verduisterd kamertje wanneer we een dagje gamend willen doorbrengen; de computer van 2024 kan immers overal tevoorschijn worden gehaald. Denk maar eens aan de mogelijkheden: op een luchtmatras in de zee dobberen en tegelijk online naar het 58ste seizoen van Thuis kunnen kijken – geniaal!

Aangezien we als mens nog steeds dit esthetisch verfijnde kantje van onszelf trachten te koesteren, zal veel aandacht besteed worden aan de architectuur of het design van deze hologramverschijningen. Beroepsmisvorming of obscure passies zullen nu duidelijk worden door hoe iemands hologram weerspiegeld wordt: een zesjarige paardengek zal my little pony kunnen spelen met een regenboog-en-glitter paardenwei op de achtergrond; een verfijnde geschiedkundige zal patience spelen omgeven door een afdruk van het Colosseum; een nostalgische nerd of retroliefhebber zal het hologram van de beigekleurige jaren ’90 computer verkiezen. Zulke subtiele of minder subtiele persoonlijke designs zullen makkelijk inwisselbaar zijn en dus ook zeer sterk onderhevig aan modetrends. Om ons een weg te banen in de oneindige keuzemogelijkheden van onze hologramdesigns zullen computerdesignbladen in de lift zitten: de moderne vrouw moet zich nu niet uitsluitend druk maken om de kleur van haar lipstick, maar ook over het hologramdesign dat past bij haar persoonlijke levenswijze. De nieuwste computers zijn immers meer dan wat ze over 10 jaar “het bakske van het verleden” zullen noemen. Hoewel we nog niet vergroeid zullen zijn met onze computers, moet deze wel volledig compatibel zijn met onze persoonlijkheid, stijl en passies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business