Nieuws

Qualcomm werkt aan killswitch voor gestolen smartphones

Volgens chipfabrikant Qualcomm kunnen dieven een hardwarematige killswitch in een smartphone minder makkelijk omzeilen dan software.

Chipfabrikant Qualcomm pleit voor een hardwarematige oplossing om een smartphone van op afstand onbruikbaar te maken wanneer hij wordt gestolen.

Er was de laatste maanden heel wat te doen om de zogenaamde killswitches voor smartphones. Zo maakten Microsoft en Google bekend dat ze naar het voorbeeld van Apple een dergelijke functie gaan toevoegen aan een toekomstige versie van hun mobiele besturingssysteem. Volgens Qualcomm is een dergelijke oplossing op basis van software echter onvoldoende en moet er ook aan een hardwarecomponent worden gedacht.

[related_article id=”161563″]

“Het is simpelweg veiliger”, vertelt Raj Talluri, senior-vicepresident bij Qualcomm, aan Re/code. “Het gebruik van een chip zorgt ervoor dat dieven de telefoon niet zomaar naar de fabrieksinstellingen kunnen herstellen of nieuwe software op het toestel kunnen flashen.”

Qualcomm heeft daarom een eigen oplossing aangekondigd onder de naam Safeswitch. Dankzij Safeswitch kunnen gebruikers wier telefoon wordt gestolen hun toestel van op afstand vergrendelen en eventueel weer ontgrendelen wanneer ze het terugvinden. Het systeem wordt geverifieerd door de hardware en is dus niet afhankelijk van software.

De chipfabrikant werkt samen met fabrikanten en operatoren om de technologie in telefoons te implementeren en verwacht dat Safeswitch vanaf volgend jaar in de eerste nieuwe toestellen zal opduiken. Mogelijk zal de technologie ook aan sommige oude toestellen kunnen worden toegevoegd.

Daarnaast onderzoekt Qualcomm de mogelijkheden van biometrische beveiliging. Als lid van de Fast IDentity Online Alliance werkt de chipfabrikant mee aan de ontwikkeling van biometrische standaarden en de implementatie van biometrie in mobiele beveiliging.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business