Nieuws

Maak je eigen gif-animaties

Wie kent ze nog? Die wat amateuristische gif-animaties die tal van websites sierden? Afgedaan hebben ze nog zeker niet - vooral niet als het van Cyotek Gif Animator afhangt, want met dit programma maak je snel zelf zulke leuke retro-animaties.

Ze hebben al langer iets retro-achtigs over zich: die kleine gif-animaties die je her en der nog op webpagina’s ziet opspringen. Jammer genoeg meestal in de vorm van een webbanner of een andere advertentie. Cyotek Gif Animator is een handige tool voor wie zelf zo’n gif-animatie wil maken.

Start je Cyotek Gif Animator de eerste keer op, dan wordt al meteen een geanimeerd gifje geopend. Handig, want dan krijg je snel door hoe het programma werkt en wat er zoal mogelijk is.

[download_file]

[related_article id=”160534″]

Aangezien zo’n geanimeerd gifje niets anders is dan een reeks frames (lees: opeenvolgende plaatjes die telkens een klein beetje van elkaar verschillen), krijg je alle frames in chronologische volgorde onder elkaar te zien. Je hoeft nu maar zo’n frame te selecteren om er allerlei bewerkingen op te kunnen uitvoeren (zoals horizontaal of verticaal omdraaien, of er een sepia-effect op loslaten), of om de duur van het frame aan te passen. Op elk moment kun je het resultaat bekijken door het geanimeerde gifje af te spelen vanuit het programma zelf.

Zo’n gifje is standaard beperkt tot maximaal 256 verschillende kleuren. Importeer je bijvoorbeeld een png- of jpg-bestand in een of meer frames, dan zul je dus wel het kleurenpalet moeten aanpassen (lees vooral: reduceren) zodat het ‘in lijn komt’ met het palet van de andere frames. Het is weliswaar mogelijk een globaal kleurenpalet in te stellen dat meteen voor al je frames geldt.

Het is natuurlijk de bedoeling dat je het eindresultaat opslaat als (geanimeerd) gifje, maar is het ook mogelijk een of meer frames in aparte beeldbestandjes op te slaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business