Nieuws

Amazon zet zwaar in op slimme domotica

Amazons Lab126 neemt de komende vijf jaar 27 procent extra personeel aan om bij te dragen aan de ontwikkeling van intelligente gadgets voor in en rond het huis.

Amazons geheimzinnige afdeling, bekend als Lab126, werkt hard aan intelligente nieuwe gadgets voor in en rondom huis.

Volgens een nieuwsbericht van Reuters heeft het bedrijf extra handen nodig. De bedoeling is dat het personeelsbestand met 27 procent gaat groeien naar 3.757 medewerkers in 2019. Momenteel werken er zo"n 3.000 mensen.

[related_article id=”161540″]

Lab126 is het startpunt van enkele van Amazons populairste hardwareproducten, waaronder de Kindle en Kindle Fire. Het is ook de plek waar het bedrijf de Amazon Fire Phone heeft ontwikkeld.

Meer controle
De medewerkers van Lab126 werken hard aan het ontwikkelen van intelligente domotica. Het is niet duidelijk wat voor soort producten in de pijplijn zitten, maar naar verluidt is Amazon bezig met producten voor in en rondom het huis die verbinden met het internet en de gebruiker meer controle geven. Deze apparaten kunnen opties bevatten om met één druk op de knop spullen te kopen, zoals zeep voor de vaatwasser of wasmiddel.

Daarnaast kijkt Lab126 mogelijk ook naar draagbare gadgets die de strijd aan kunnen gaan met de recentelijk aangekondigde Apple Watch.

Amazon wil niet reageren op de beweringen in het artikel van Reuters. Het bedrijf laat in een verklaring per e-mail weten dat het geen commentaar geeft op geruchten en speculaties.

Concurrentie
Desondanks is het niet zo moeilijk te geloven dat Amazon de kant van de domotica op gaat. Zowel Apple als Google – twee van de belangrijkste concurrenten op hardwaregebied – is daar ook hard naartoe op weg.

Apple heeft zijn Homekit-platform, dat iOS-apparaten in staat stelt te communiceren met producten in het huis. Google nam eerder dit jaar thermostaatmaker Nest over voor 3,2 miljard dollar en zet daarmee ook de stap richting een intelligenter huis.

Aan de investeringen van Amazon in Lab126 zit volgens Reuters ook nog een financieel voordeel. Naar verwachting pompt Amazon 55 miljoen dollar in de afdeling. In ruil daarvoor krijgt het een belastingvoordeel van 1,2 miljoen dollar van de staat Californië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business