De Oculus Rift heeft een nieuwe toepassing: je kan er testritjes mee maken.

Wie zich afvraagt hoe het voelt om achter het stuur van een Lexus RC te zitten, hoeft niet meer achter het stuur van een Lexus RC te kruipen. Met dank aan de Oculus Rift.

Lexus bouwde een virtuele versie van de sportwagen die je bestuurt met het echte stuur. Dat stuur zit echter niet in de wagen, en jij ook niet. De Oculus Rift moet je echter het gevoel geven dat dat wel zo is.

De opstelling is beschikbaar bij verschillende Lexusdealers in de VS en dat doet een beetje af aan het nut ervan. Zo’n dealer heeft immers ook echte wagens ter beschikking. Als publiciteitsstunt en demonstratie van het kunnen van de Rift kan het natuurlijk wel tellen. De Oculus Rift geeft de autoverkopers echter de mogelijkheid om de auto dichter naar de mensen toe te brengen door de opstelling van de besturing en de virtualreality-headset op andere plaatsen te promoten.

Door geïnteresseerden de mogelijkheid te geven met een Lexus te rijden waar dat niet gaat, krijgt de Oculus Rift een legitiem nut buiten de gamingindustrie. De beslissing om de Rift naast de echte wagens te plaatsen zorgt ervoor dat dat potentieel niet gerealiseerd wordt.

De opstelling van Lexus is niet de eerste die creatief gebruikmaakt van de mogelijkheden van de Oculus Rift. Zo kon je al virtueel vliegen, paardrijden en zelfs virtueel jezelf besturen vanuit de derde persoon.