Nieuws

HTC’s nieuwe camera is een miniperiscoop

Re, zo heet het nieuwe submerk van HTC. Onder Re brengt het bedrijf voorlopig één camera uit: een klein maar krachtig ding met een originele vorm.


We zitten te vaak verstopt achter onze smartphone. Die mening is HTC alleszins toegedaan. Onze drang om alles vast te leggen zorgt ervoor dat we de werkelijkheid door het schermpje van onze telefoon beleven, en daar wil het bedrijf verandering in brengen.

Nieuw merk
Re moet de oplossing bieden. Re wordt het submerk van HTC voor de fotografiemarkt en bestaat voorlopig uit één product: een kleine point-&-shoot-actioncamera. Point & shoot neemt HTC erg letterlijk: het kleinood heeft geen zoeker, maar de groothoeklens (140°) zorgt ervoor dat je onderwerp zeker op de foto staat, zolang je maar globaal in de juiste richting mikt.

De camera heeft de vorm van een kleine periscoop en is gemaakt om goed in de hand te liggen. Het ding schakelt zichzelf in zodra je het vastneemt en heeft slechts twee knoppen. Ter hoogte van de duim zit de hoofdknop, waarmee je een foto maakt. Lang indrukken activeert de HD-filmmodus. Met de knop aan de voorkant schakel je de slow-motionmodus in.

[related_article id=”160734″]

Fisheye
De kleine periscoopcamera is eenvoudig weg te stoppen en past in de borstzak van je hemd. De CMOS-sensor van 16 megapixel lijkt op het eerste gezicht uitstekende foto’s te produceren. De groothoeklens levert beelden af met een fisheye-effect, maar ingebouwde software trekt die probleemloos recht.

Tijdens de demonstratie kregen we een productiemodel te zien waarbij de fisheyecorrectie nog niet perfect was, maar veel was daar niet van te merken.

Verbinden met je smartphone
De camera is voorzien van bluetooth en wifi en verbindt indien gewenst met een smartphone. Dat hoeft geen model van HTC te zijn: iedere recente Androidsmartphone is compatibel net als iPhones. Niet geheel onverwacht valt Windows Phone voorlopig uit de boot.

Via de app kun je foto’s bekijken en instellingen wijzigen. Zo leent de Re zich tot het maken van timelapsefilmpjes. Ook uploaden naar de cloud werkt via de app, en zelfs direct streaming is mogelijk.

Een smartphone is echter niet noodzakelijk. De camera wordt verkocht met een geheugenkaartje van 8 GB en is voorzien van een microSD-aansluiting.

De Re-camera heeft veel weg van een GoPro maar richt zich niet op de avonturiers. Het ding is vooral bedoeld voor de doorsnee mens die zijn activiteiten graag documenteert en deelt, maar daarvoor niet achter zijn smartphone wil kruipen.

Polaroid Cube
De Re komt begin volgend jaar uit voor 229 euro. Een faire prijs beweert HTC, gezien de kwaliteit van het toestel. Toch blijft het een flinke hap geld, zeker aangezien de Re zich op dezelfde markt richt als de Polaroid Cube die voor minder dan de helft over de toonbank gaat.

Hoewel we zelf nog geen foto’s konden nemen met de Re lijkt hij veel meer mogelijkheden te hebben dan de Polaroid. De vraag is hoe hard consumenten op zoek zijn naar een goed fototoestel zonder zoeker, en of ze 229 euro over hebben voor een origineel exemplaar.

actioncamerafotografiegroothoekhtcmobielnieuwsontspanningre

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals