Nieuws

FBI waarschuwt voor Chinese cyberaanvallen

De FBI en diverse beveiligingsbedrijven zijn recentelijk een aantal online inbraken op het spoor gekomen. Deze zijn te linken aan een hackersgroep die gelieerd is aan de Chinese overheid.

De FBI heeft woensdag een mededeling uit laten gaan naar bedrijven en organisaties. Hierin waarschuwt de Amerikaanse overheidsinstantie voor een serie van cyberaanvallen die gelinkt worden aan de Chinese overheid.

De mededeling bevat “informatie die gebruikt kan worden om te bepalen of het systeem aangevallen is en legt uit welke stappen gezet kunnen worden om nieuwe aanvallen af te slaan”, volgens een verklaring van de FBI.

[related_article id=”161920″]

De waarschuwing komt een dag nadat diverse beveiligingsbedrijven bekendmaakten dat ze nauw samenwerken om hun producten in staat te stellen hackingtools te detecteren. Hierbij richten ze zich vooral op tools die gebruikt worden door een in China gezetelde groep.

Digitale inbraken
“De FBI heeft onlangs diverse online inbraken waargenomen die we linken aan groepen die gelieerd zijn aan de Chinese overheid”, staat te lezen in de verklaring. “Beveiligingsbedrijven in de private sector kwamen dezelfde soort inbraken op het spoor. Zij hebben defensieve informatie vrijgegeven in relatie tot die inbraken.”

De Amerikaanse overheid blijft de cyberaanvallen onder de aandacht brengen. Tevens is er direct contact opgenomen met China om te vragen voor een betere medewerking. Het Aziatische land blijft volhouden dat het de cyberaanvallen tegen Amerikaanse bedrijven en organisaties niet coördineert, maar er zelf ook slachtoffer van is.

Gezamenlijke aanpak securitybedrijven
De bedrijven Cisco, FireEye, F-Secure, iSight Partners, Microsoft, Tenable, ThreatConnect, ThreatTrack Security, Volexity, Novetta en Symantec maakten dinsdag wereldkundig dat ze een eerste gezamenlijke poging gewaagd hebben om de hackers te stoppen die betrokken zijn bij Operation Aurora. Een aanval uit 2009 die twintig bedrijven raakte, waaronder Google.

Novetta refereert aan de groep als Axiom. Deze is vergelijkbaar met andere groepen en cyberaanvallen onder de naam Hidden Lynx, Elderwood, Voho, DeputyDog, Ephemeral Hydra en ShellCrew.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business