Nieuws

Apple stopt simkaart in nieuwe iPads die tussen providers kan wisselen

De nieuwe iPads zijn uitgerust met Apples eigen simkaart, die met de netwerken van verschillende operatoren kan verbinden.

Er werd met geen woord over gerept tijdens de presentatie, maar de nieuwe iPad Air 2 en iPad Mini 3 zijn uitgerust met Apples eigen simkaart, die het mogelijk maakt om te wisselen tussen de netwerken van verschillende operatoren. Voorlopig is de functie alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Het bestaan van de Apple SIM werd onthuld via de productpagina van de iPad Air 2. “De nieuwe Apple SIM is voorgeïnstalleerd op de iPad Air 2 met Wi-Fi + Cellular. De Apple SIM geeft je de flexibiliteit om vanop je iPad te kiezen voor een aanbod aan tariefplannen met korte termijn van een selectie providers in de US en UK. Zo kan je op elk moment het tarief kiezen dat het best aan je noden voldoet, zonder verplichtingen op lange termijn. Wanneer je op reis bent kan je ook een tarief kiezen van een lokale operator voor de duur van je trip.”

[related_article id=”158256″]

Momenteel werkt de Apple SIM reeds samen met de netwerken van AT&T, Sprint, T-Mobile in de Verenigde Staten, en EE in het Verenigd Koninkrijk. Verizon is een opvallende afwezige in het lijstje. In andere markten verandert er voorlopig niets, daar kies je nog altijd zelf voor een tariefplan van een bepaalde operator, met bijhorende simkaart.

Het gaat duidelijk nog om een experiment, aangezien Apple er geen melding van heeft gemaakt tijdens de aankondiging, maar het is geen geheim dat het bedrijf al langer speelt met het idee van een eigen simkaart. In 2010 lekte daarover reeds de eerste informatie naar buiten. Het is dan ook niet uit te sluiten dat Apple de technologie in de toekomst naar zijn iPhones wil uitbreiden en dat zou de telecomwereld wel eens grondig op zijn kop kunnen zetten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business