Nieuws

Mobile Vikings werkt aan VoIP-alternatief voor Skype

De virtuele mobiele operator experimenteert met een nieuwe VoIP-dienst voor zijn klanten, waarmee ze goedkoop kunnen bellen via het internet.

Mobile Vikings is momenteel aan het experimenteren met internetbellen. De dienst moet een alternatief bieden voor onder andere Skype en Google Talk.

Opperviking Hans Similon maakte het nieuws bekend in een interview met Data News. “We zijn nu aan het bètatesten met zo’n tweehonderd Vikings,” aldus Similon. De testers krijgen toegang tot de VoIP-dienst als extra functie in de officiële Mobile Vikings-app.

De dienst is momenteel gratis, maar het is wel de bedoeling van de virtuele operator om een betaalmodel te hanteren eenmaal de functie commercieel wordt uitgerold. “We zullen ons positioneren tussen andere VoIP-spelers zoals Skype en Google Talk, of proberen om net onder hun prijzen te zitten,” zegt Similon.

Wanneer de VoIP-dienst precies zal worden uitgerold naar alle Mobile Vikings is nog niet bekend, maar Similon laat wel al weten dat ze overwegen om de dienst ook voor niet-Vikings open te stellen als het een succes blijkt.

In 2011 kwam de operator al eens met een VoIP-dienst op de markt, Viking Talk, maar die werd later weer afgevoerd. Met die app konden Mobile Vikings gratis naar elkaar bellen over wifi of via het 3G-netwerk van Base. Om naar vaste of andere mobiele nummers te bellen, moest een beltegoed worden aangeschaft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business