Nieuws

Bel vanuit je browser met Skype for Web

Microsoft rolt momenteel een bètaversie uit van Skype die werkt in nieuwere browsers. Hierdoor is het mogelijk met elkaar te bellen zonder dat je de app hoeft te installeren.

Microsoft is begonnen met het beschikbaar maken van een versie van Skype die draait in webbrowsers. De bèta van Skype for Web is op 14 november officieel aangekondigd.

De software is gericht op mensen die Skype nodig hebben, maar de normale app niet kunnen of willen downloaden. De webapplicatie werkt op Windows met Internet Explorer 10 of hoger, de laatste versies van Chrome of Firefox of op een Mac met Safari 6 of hoger.

[related_article id=”161452″]

Momenteel moeten gebruikers een kleine plug-in installeren om een Skypegesprek te starten. In de nabije toekomst, wanneer Microsoft het protocol Web RTC (Real-Time Communications) implementeert, zijn downloads of installaties niet langer nodig.

Chromebooks
Omdat op dit moment nog een plug-in vereist is, werkt de Skype for Web-bèta nog niet volledig op Chromebooks. “Het is wel te gebruiken voor het versturen van tekstberichten naar elkaar”, legt een woordvoerder van Microsoft uit. “Maar de plug-in die nodig is voor het voeren van audio- en videogesprekken is voor Chromebooks niet geconfigureerd. Daarom worden die apparaten niet ondersteund. Zodra Web RTC aan de praat is, kun je de applicatie ook vanaf een Chromebook gebruiken.”

Volgens een blogpost van Skype over de nieuwe bèta zijn er wat problemen met het batterijgebruik bij Skype for Web op een Mac. En bij uitgaande gesprekken kan het langer duren dan normaal voordat er iets gebeurt, maar dat zijn al langer bekende problemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business