Nieuws

Samsung belooft meer producten met flexibel scherm

Samsung start de massaproductie van flexibele schermen voor smartphones. De productlijn van de goed ontvangen Galaxy Note Edge met een gebogen scherm wordt verder uitgebreid.

Samsung Display, het schermmakende dochterbedrijf van Samsung Electronics, lanceert een flexibel scherm voor smartphones dat dubbelgevouwen kan worden.

“We gaan in eerste instantie uit van een productie van dertig- tot veertigduizend flexibele schermen per maand tot het einde van volgend jaar”, zegt Lee Chang-hoon, onderdirecteur van het zakelijke strategisch team, tijdens Samsung Investor Forum 2014 in New York. 

“Er is geen enkel ander bedrijf dat op deze schaal kan produceren voor 2016”, gaat Lee verder. “Het plan is om onze klanten een product aan te bieden met een flexibel scherm voor het einde van het jaar, maar er is nog niets definitiefs besloten over het uiteindelijke product.”

Samsung is van plan zijn productlijn van smartphones met flexibele schermen uit te breiden na de goede ontvangst van de Galaxy Note Edge. Deze smartphone beschikt over een gebogen scherm dat het hoekje omgaat. Samsung Display is momenteel bezig met de uitbreiding van zijn A3-lijn, die gebruikt werd voor het maken van de Edge.

Amoled goedkoper
Verder laat Lee weten dat het bedrijf van plan is de productiekosten van amoled te verlagen. Het idee hierachter is om meer klanten te lokken. “Een van de superieure dingen van amoled is dat de productiekosten uiteindelijk lager kunnen uitvallen dan bij lcd doordat je geen achtergrondverlichting nodig hebt”, denkt hij.

Op het moment is het prijsniveau van amoled en lcd ongeveer hetzelfde. “Maar de mogelijkheden van amoled zijn vele malen groter”, stelt Lee. “We hebben er vertrouwen in dat steeds meer mensen overstappen op amoled. We zijn bereid de concurrentiestrijd met lcd aan te gaan.”

Daarbij leunt Samsung Display op zijn grote broer Samsung Electronics, die meer amoledschermen op de markt moet brengen. Lee: “Binnen drie jaar is het de bedoeling dat de helft van de productie voor onszelf is en de rest voor externe bedrijven. We kunnen onze verkopen flink doen stijgen.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business