Nieuws

Vijf goede apps voor iOS én Android

Als niet al je mobiele gadgets deel uitmaken van hetzelfde ecosysteem, dan is het verstandig om apps te gebruiken die werken op verschillende platformen. Dit zijn een paar van mijn favorieten.

Een goede mobiele app verandert je telefoon of tablet in een baken van productiviteit. Als je meer dan één gadget bezit, is de kans groot dat die applicaties ook met meer dan één platform overweg moeten kunnen.

Ik gebruik verschillende telefoons en tablets, draaiend op iOS, Android en Kindle; het is voor mij dus van groot belang dat mijn go-to-apps ook werken op die platformen. Zeker bij die apps die data synchroniseren tussen verschillende toestellen is dat een must, en het zijn vaak die apps die het grootste verschil kunnen maken in de manier waarop je dingen zoal aanpakt.

De vijf apps die ik je hier voorstel, gebruik ik allemaal intensief op de iPhone 6 Plus, iPad Air en de Kindle Fire HDX (7 en 8,9 inch). De interface varieert soms wel tussen de twee platformen (de Kindle-applicaties zijn identiek aan hun Android-broertjes), maar ze zijn allemaal gelijkaardig genoeg om niet storend aan te voelen bij het wisselen.

[related_article id=”158662″]

Dit zijn de apps die ik elke dag gebruik en die op mijn beide platformen even goed werken.

Feedly

Niet iedereen gebruikt RSS-feeds, maar wie dat wel doet begrijpt het belang van een goede app om je dagelijkse influx van artikelen te beheren. De Feedly-app is er in het afgelopen jaar flink op vooruitgegaan en is nu een functionele reader op zowel iOS als Android.

De app maakt van het werken met duizenden artikelen per dag een efficiënt proces, en dat is heel wat waard. De interface ziet er daarenboven modern en clean uit, wat met grote hoeveelheden content altijd een pluspunt is.

Zite

Zite is een online nieuwsmagazine dat voor mij de perfecte aanvulling vormt op Feedly. Waar Feedly me alle nieuwe artikelen en updates aanbiedt van die websites en blogs die ik zeker wil volgen, geven de categorieën in Zite me een algemener beeld over het nieuws in de velden die voor mij relevant zijn. Je kan snel door een grote hoeveelheid nieuwtjes scannen en die zaken die je interesseren bewaren voor later.

Eerlijk is eerlijk: de Android-versie van Zite is niet even goed als die voor iDevices, maar de app blijft op beide platformen de moeite waard.

Evernote

Deze app is mijn belangrijkste hulpmiddel voor al mijn research en schrijfopdrachten. Ik kan er heel wat werk in verzetten, op alle drie de toestellen die ik eerder vermeldde. Daarnaast kunnen de meeste andere apps die ik gebruik informatie rechtstreeks bewaren in Evernote, waardoor al mijn research en elke snipper informatie over elk toestel dat ik bezit – zowel mobiele apparaten als pc’s – gesynchroniseerd blijft.

De app werkt even vlot met een fysiek toetsenbord als met het on-screen exemplaar van mobiele toestellen, en door de webclipper-functionaliteit – die sinds kort ook op iOS beschikbaar is – kan ik gemakkelijk informatie opslaan en organiseren.

Als je het mij vraagt, is Evernote een van de beste cross-platformapplicaties ooit.

Chrome

Google heeft ervoor gezorgd dat zijn populaire browser goed werkt op zowat elk platform. Op iOS en Android krijg je meteen de ervaring die je gewend bent van je desktopbrowser; op de Kindle Fire moet je daar iets meer moeite voor doen.

Chrome is een browserecosysteem op zichzelf: het programma houdt je gebruikersdata, bookmarks en voorkeuren gesynchroniseerd over al je toestellen.

Tweetings

Deze Twitter-client is een van de recentste aanvullingen in mijn dagelijkse toolkit. De app combineert een geweldige interface met settings die je tot in de details kan aanpassen, zodat elke gebruiker er een goede workflow in kan vinden.

De app werkt ook even goed op telefoons als op tablets, en werd aangepast aan het nieuwe, grotere schermformaat van de iPhone 6 Plus.

Wat zijn jouw favoriete cross-platformapplicaties?

Natuurlijk gebruikt niet iedereen verschillende toestellen zoals ikzelf, hoewel de categorie mensen die dat wel doet steeds groter wordt. Apps gebruiken die op meerdere platformen werken heeft echter ook het bijkomende voordeel dat je je workflow niet hoeft aan te passen als je van toestel verandert, ook niet als je nieuwe smartphone een ander OS draait.

De apps in dit artikel zijn essentieel in mijn dagelijkse routine, maar het zijn zeer zeker niet de enige die even goed werken op Android als op iOS. Als je nog aanraders hebt, laat ze dan zeker achter in de comments.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business