Nieuws

Wat googelen Belgen en Nederlanders het meest?

Google maakt bekend waar we het nieuwsgierigst naar waren het afgelopen jaar. Uit de lijstjes blijkt dat de Nederlanders van totaal andere zaken wakker lagen dan de Belgen.

Stromae is nog steeds erg populair in het Belgenland. Dat zien we dankzij het jaaroverzicht van Google, waarin het een en ander in lijstjes wordt gegoten

Hij steekt ’s lands kleinste held, Dries Mertens, de loef af bij de meest gestegen zoekopdrachten naar nationale personen. De derde plaats gaat daar naar de vroegtijdig overleden Luc de Vos. Snelste stijgers betekent echter niet hetzelfde als meest gezocht. Kim Kardashian en haar achterwerk gaan daar met de eerste plaats lopen, gevolgd door de man die zijn volk leerde koken: Jeroen Meus. Ook Bieber en Cyrus doen het goed.

[related_article id=”158901″]

Nederland wil dan weer alles te weten komen over Sven Kramer en Ilse de Lange. Memphis Depay doet het beter dan Arjen Robben. De meest gezochte termen zijn voor België en Nederland dezelfde: Facebook staat op één, gevolgd door Youtube. Dat lijstje geeft natuurlijk een vertekend beeld, veel mensen surfen naar hun favoriete websites door er naar te googelen in de plaats van de URL netjes in te typen.

De snelst stijgende zoekterm in België komt van het zuiden van het land: 2eme main blijkt enorm populair en verslaat zelfs het WK 2014, dat in Nederland op één staat. Netflix en de iPhone 6 vinden we in de lijstjes van beide landen terug. Tot slot ligt Robin Williams de Belgen nauw aan het hart, terwijl de Nederlanders naar de Olympische spelen zoeken.

Alle lijstjes zijn te bewonderen op het jaaroverzicht van Google, dat je hier kan bekijken. Zo kan je nog ontdekken dat de Belgen nieuwsgierig waren naar Jennifer Lawrence (maar waarschijnlijk niet enkel voor haar acteertalent) en dat de Nederlanders de hulp van Google nodig hebben om Tinder te begrijpen. Dat lijkt de populaire zoekterm ‘Hoe werkt Tinder’ althans te suggereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business