Nieuws

Intel lanceert eerste producten met 3D-bewegingscamera

Intel lanceert de eerste producten met zijn RealSense 3D-bewegingscamera aan boord. Nederland krijgt de primeur.

Intel heeft deze week een demonstratie gegeven van zijn nieuwe 3D-technologie RealSense in een Media Markt in Amsterdam. Nederland is het eerste land waar computers uitgerust met deze 3D-cameratechnologie worden verkocht.

Intel gaf een puike voorstelling van wat de RealSense-technologie nu al kan. Dankzij een ingebouwde 3D-camera kun je je pc bedienen zonder toetsenbord of muis. De communicatie gaat nu via gebaren en lichaamstaal. De ingebouwde 3D-camera geeft de computer de mogelijkheid om diepte te zien, net zoals het menselijk oog dat kan. De camera kan niet ‘los’ worden gekocht, volgens Intel omdat er voor 3D veel rekenkracht wordt gebruikt en dus niet elke pc hiervoor geschikt is. De prijs van de camera is tussen de 50 en 80 euro.

[related_article id="152275"]

RealSense-technologie is een combinatie van software en een slimme 3D-camera voor laptops en all-in-one’s. Waar je nu nog afhankelijk bent van je touchscreen, toetsenbord of muis, kun je voortaan je computer ook bedienen door natuurlijke bewegingen te maken. De 3D-camera is compact en voorzien van lasers, lenzen en slimme chips waarmee computers in staat zijn om in 3D te ‘zien’ om zeer nauwkeurig gebaren en bewegingen te herkennen. Dat kunnen je vingers, handen en gelaatstrekken zijn, of zelfs je emoties.

Actiefiguur

Via Intel RealSense-technologie kun je applicaties en games bedienen, of bijvoorbeeld jezelf en voorwerpen in 3D scannen en vervolgens 3D-printen. Zo kun je je eigen actiefiguurtje maken. Momenteel is dat alleen nog maar mogelijk met een paar vaste figuren, zoals een ridder en een prinses, maar dat gaat snel veranderen. Heb je een scan gemaakt, dan kost het je 59 euro om van jezelf een poppetje van 10 tot 12 centimeter hoog te maken. Voor grafische ontwerpers en creatievelingen zijn er genoeg mogelijkheden te bedenken, maar ook een makelaar kan bijvoorbeeld op die manier een 3D-opname van een te verkopen huis maken.

Ook is het mogelijk om de achtergrond in een videoconversatie of conference call automatisch te verwijderen en te vervangen door een andere achtergrond – net zoals met het groene scherm van de weerman, maar dan op je eigen computer. Het is zelfs mogelijk om nauwkeurig afstanden te meten tussen objecten in de afbeelding, niet alleen in de hoogte en breedte, maar ook in de diepte.

De toepassingen voor Intels RealSense-technologie zijn volop in ontwikkeling. Begin volgend jaar zullen reeds tientallen applicaties beschikbaar zijn, waaronder games, video-conferencing en 3D-scantoepassingen.

Media Markt

Consumenten in Nederland kunnen de mogelijkheden van de RealSense-technologie zelf zien bij hun lokale Media Markt-vestiging. Hiermee heeft Media Markt in Nederland de wereldwijde primeur. Vanaf 22 december worden in alle 46 Media Markt-vestigingen in Nederland hands-on demonstraties gegeven van Intels RealSense-technologie op een Lenovo B50-30 Desktop All-in-one (1.099 euro) en een Asus N551JQ laptop (999 euro), hoewel de Asus-laptop iets later zijn opwachting maakt. Media Markt Nederland is de eerste winkel waar deze technologie wordt gedemonstreerd aan klanten. Daarbij kunnen klanten gratis een 3D-scan van hun gezicht laten maken en deze zelf verspreiden via diverse social media.

Media Markt zal in het tweede kwartaal van 2015 zijn eigen notebook met RealSense gaan verkopen onder het nieuwe label Peaq. Deze notebook wordt verder uitgerust met onder andere een 15,6-inch Full HD-scherm, 4 GB werkgeheugen en een Core i5-processor, en moet 699 euro gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business