Nieuws

Microsoft werkt aan streamingdienst voor games

Een nieuw team binnen Microsofts Operating Systems Group werkt aan een app en streamingdienst voor games voor de belangrijkste platformen van het bedrijf.

 Afbeelding uit Halo

Dat Microsoft de laatste jaren steeds sterker heeft ingezet op diensten die verbinden met Windows, is geen geheim.

Denk maar aan OneDrive, Xbox en Office 365: het bedrijf heeft begrepen dat dit soort externe diensten een uitstekende manier zijn om hun besturingssysteem te gelde te maken.

[related_article id=”161452″]

Daar komt binnenkort dan ook nog een extra speler op het toneel: een project dat momenteel onder de codenaam Arcadia draait.

Volgens bronnen is Arcadia de naam van een nieuwe technologie die momenteel wordt ontwikkeld door een nieuw streaming-team binnen Microsofts Operating Systems Group. Die technologie moet de stopgezette Rio-technologie om games te streamen vervangen.

Arcadia, dat gebouwd wordt op Microsofts Azure-cloud, zal volgens sommige bronnen niet alleen games streamen, maar ook sommige apps.

Dat zet de deur op een kier voor een aantal interessante mogelijkheden. Het gerucht doet al een tijdje de ronde dat Microsoft overweegt om een systeem op poten te zetten waarmee Android-apps op Windows zouden kunnen draaien, om zo de kloof tussen Windows en andere mobiele platformen dicht te rijden. Streamen is daarbij een voor de hand liggende optie.

Natuurlijk is dit allemaal speculatie: momenteel heeft Microsoft nog niets gecommuniceerd. Het bestaan van het nieuwe team en van de codenaam Arcadia werd enkel opgevist uit twee recente vacatures voor software-ingenieurs op de website van Microsoft (gevonden door Twittergebruiker @h0x0d). Daar staat bijvoorbeeld wel in te lezen dat kennis van het bouwen van iOS- en Android-apps een pluspunt is voor de gezochte toekomstige teamleden, wat erop zou kunnen wijzen dat Arcadia als eindproduct beschikbaar zal zijn op meerdere platformen.

Verwacht ten slotte niet meteen een officieel statement van het bedrijf rond Arcadia: daar lijkt het project nog in een veel te vroeg stadium van ontwikkeling voor.

En de codenaam zelf? Arcadia plooit zich waarschijnlijk naar een van twee frequent gebruikte naamgevingstrategieën binnen Microsoft: geografische namen (Arcadia is een Griekse regio) of referenties aan de wereld van Halo, waar Arcadia een United Earth Government-kolonie is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business