Nieuws

Sony verandert elke bril in Google Glass

Het laatste draagbare concept van de Japanse techgigant beschikt over een oledscherm en heeft de potentie om op je eigen bril te projecteren.

Ben je geen fan van het idee dat je per se een bril van Google op moet als je smartglasses wil? Geef je de voorkeur aan je eigen bril? Dan is het nieuwe product van Sony wellicht iets voor jou.

De Single-Lens Display Module van Sony kan aan je eigen bril bevestigd worden. Het gadget ziet er wat lomp uit, maar is zeker interessant. Het systeem, dat je aan de rechterkant van je bril bevestigt, beschikt over een moederbord met een processor en bluetooth aan boord. Dit is gekoppeld aan een oledmicrodisplay, dat de beelden op het glas van je bril projecteert via een optische unit.

Visuele informatie
“Door het simpelweg aan een modieuze bril, stofbril, zonnebril of welke bril dan ook te bevestigen, heb je direct toegang tot visuele informatie waarmee je je dagelijkse leven van dat beetje extra gemak voorziet”, schrijft Sony in een blogpost.

Het oledscherm meet diagonaal ongeveer 58 millimeter laat Sony weten. Toch bereikt het een resolutie van 640 bij 400 pixels. Het Japanse techbedrijf noemt fietsen, golf en andere buitensporten als activiteiten die kunnen profiteren van een dosis draagbare magie. Daar komt nog bij dat als je het kleine scherm koppelt aan de camera van je smartphone, dat je bijvoorbeeld om een hoekje of over een muurtje kunt kijken.

Voor iedereen bereikbaar
De slimme bril is nog slechts een concept. Een verschijningsdatum en het definitieve ontwerp zijn voorlopig nog niet bekend. Maar dit draagbare gadget van Sony zorgt ervoor dat in de toekomst smartglasses wellicht ook bereikbaar zijn voor mensen die in het dagelijks leven al een bril dragen.

Google biedt monturen voor zijn Glass waar je zelf nog brillenglazen op sterkte in kunt laten zetten. Dat kost meer moeite dan het gebruiken van de bril die je toch al elke dag op hebt.

Het nieuwe systeem markeert het vertrekpunt van Sony"s vorige EyeGlass draagbare concept, dat erg veel weg had van Google Glass. Het nieuwe model wordt voor het eerst aan het publiek getoond op CES 2015, een wereldwijde techbeurs in Las Vegas die komende januari weer plaatsvindt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business