Nieuws

Nieuwe smart tv’s Samsung draaien op Tizen

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant heeft nog steeds plannen met zijn eigen besturingssysteem, ondanks de niet bepaald vlekkeloze historie van Tizen OS.

Alle smart tv"s die Samsung vanaf nu uitbrengt worden aangestuurd door Tizen, het besturingssysteem dat door het bedrijf zelf ontwikkeld is. Dat maakte de Zuid-Koreaanse elektronicagigant op de laatste dag van 2014 bekend. Het is de zoveelste stap van Samsung in een poging het besturingssysteem aan de man te krijgen.

“De manier waarop de samenleving entertainment consumeert is geëvolueerd en bevat nu meerdere apparaten en oneindige content van verschillende bronnen”, stelt Samsung in een verklaring over de nieuwe televisies. “Wij herkennen en erkennen deze verandering. Ons nieuwe platform is ontworpen om een geïntegreerde entertainmentervaring te leveren die tegelijkertijd gestroomlijnd en krachtig is.”

[related_article id=”160734″]

Koppeling met andere Samsung-producten
De smart tv"s met Tizen zijn in staat om automatisch op zoek te gaan naar andere Samsung-apparaten die zich in de directe nabijheid bevinden. Door ermee te verbinden kun je eenvoudig content delen. “Gebruikers kunnen overal op hun thuisnetwerk live uitzendingen of televisie kijken op hun mobiele apparaten, zelfs wanneer de TV uitstaat”, zegt Samsung.

Uiteindelijk wil Samsung dat Tizen het “besturingssysteem van alles” wordt, zoals het bedrijf zei tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie vorig jaar. Maar het uitrollen van het besturingssysteem verloopt alles behalve soepel. Oorspronkelijk werd Tizen aangekondigd als rivaal voor Googles Android en Apples iOS. Twee jaar na de lancering tijdens het Mobile World Congress, is het besturingssysteem echter nog steeds niet te vinden in een commercieel beschikbare smartphone.

Sleutelcomponent
Vertragingen, misstappen met providers en lage interesse van consumenten voor alles dat geen Android of iOS is, zorgen ervoor dat Tizen alleen beschikbaar is op enkele smartwatches en digitale camera"s van Samsung. Onlangs heeft het bedrijf zijn strategie aangepast en de hoge ambities overboord gegooid. Het richt zich met Tizen nu vooral op opkomende markten als India met goedkope producten. Deze moeten nog verschijnen.

Uit de aankondiging over de smart tv"s is op te maken dat Samsung nog steeds hoopt dat Tizen ooit een sleutelcomponent wordt van slimme gadgets en het internet der dingen. “Dingen aan elkaar koppelen is een van de zaken waarop Samsung kan excelleren, want wij beschikken over veel gadgets en producten”, zei co-CEO JK Shin in een interview vorig jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business