Nieuws

Monsterlijke D-Link router is snelste ooit

D-Links nieuwste router staat garant voor een supersnel draadloos netwerk. Als bonus zaait de router angst en wanhoop in de harten van je vijanden.

Dat het menens is voor D-Link met de splinternieuwe AC5300 DIR-895L/R is meteen duidelijk. Het design van de nieuwe ac-router is dermate agressief dat we niets minder verwachten dan de allersnelste connectiviteit. Die levert de AC5300 dan ook. Het ding, dat al naargelang je verbeelding lijkt op een technospin, een lamborghini of een robot uit The Matrix, geeft je een wifibandbreedte van 5.300 Mbps. Zoals de antennes (of poten) al doen vermoeden gaat het hier om een tri-band router. De 2,4 GHz-golflengte is goed voor 1.000 Mbps terwijl de twee 5 GHz-banden ieders een theoretische verbindingssnelheid van 2.165 Mbps garanderen.

Kleine broertjes
Wie geïntimideerd is door de AC5300 en zich misschien niet meer adequaat voelt met het ding in huis kan opteren voor de nog steeds kwaadaardig uitziende lightversies. De AC3200 DIR-890L/R is eveneens een tri-band router maar de snelheden van dit toestel zijn iets bescheidener. Op de 2,4 GHz-band krijg je 600 Mbps, de twee 5 GHz-banden leveren ieder tot 1.300 Mbps. De kleinste telg in de reeks nieuwe routers is de AC3100 DIR-885L/R. Die heeft dezelfde specificaties als de AC3200 maar maakt slechts gebruik van twee banden, één 2,4 GHz-band en één 5 GHz-band.

De drie routers delen een nieuwe interface die je via je smartphone of tablet kan bedienen. Aan functies geen gebrek: onder andere toegangsbeperking, QoS en gastnetwerken worden ondersteund. De AC3200 zou naar verluidt snel op de markt moeten verschijnen, en dat voor een adviesprijs die tegen de 300 euro aanleunt. De andere twee routers verschijnen in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. D-Link deelde niet mee of de routers de voorbode zijn van een Skynet-robotinvasie. De redactie vermoedt van wel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business