Nieuws

Lenovo lanceert ‘s werelds lichtste 13 inch laptop

Lenovo introduceert enkele nieuwe laptops, waaronder een lijn van ongezien dunne ultrabooks met Core i-processor aan boord.

Op CES toont Lenovo de lichtste 13 inch laptop ooit.

Wie dun of licht zegt, zegt Core M. Dat was de vorige maanden toch waarheid. Op CES demonstreert Lenovo nu dat een dunne laptop niet noodzakelijk hoeft in de boeten aan kracht. De 13 inch LaVie HZ550 en HZ750 zijn de lichtste laptops in hun soort, en toch hebben ze allebei een Core i-processor onder de motorkap. Het gaat om de nieuwste (vijfde) generatie van Core i-processors, die op de efficiënte 14nm Broadwell-architectuur gebaseerd zijn. Dat lagere stroomverbruik zorgt tevens voor minder warmte, wat dunnere designs mogelijk maakt. Het WQHD-scherm maakt het plaatje helemaal compleet.

De HZ550 is ’s werelds lichtste 13 inch laptop en weegt volgens Engadget slechts 800 gram. De HZ750 is de lichtste convertible ooit. Net zoals de Yoga kan je het scherm dus helemaal omdraaien. De toestellen lijken op papier en ogen, mede dankzij de aantrekkelijke prijskaartjes van 1.300 en 1.500 dollar, meer dan spectaculair. Helaas zijn ze voorlopig niet aangekondigd voor België of Nederland.

De ThinkPad X1 Carbon is onmiddellijk bij ons beschikbaar.

PCI-SSD

Wat wel bij ons verschijnt is de ThinkPad X1 Carbon, een professionele 14 inch ultrabook die zich met z’n 1,28 kg eveneens niet moet schamen voor z’n gewicht. De X1 Carbon, die zoals de naam al doet vermoeden kan uitpakken met een design uit koolstofvezel, verschilt vooral van zijn voorgangers door de supersnelle PCI-SSD. Door SATA als flessenhals weg te nemen kan de SSD tot het uiterste gedreven worden, wat garant staat voor sequentiële lees- en schrijfsnelheden die de 500 MBps vlot overschrijden.

De X1 is beschikbaar in verschillende configuraties. Het goedkoopste model heeft een 2,7 GHz i5-4210U onder het toetsenbord steken, samen met 8 GB RAM en een SSD van 128 GB. Het toestel kost 1.419 euro maar voor die prijs krijg je enigszins verrassend geen Full HD-scherm. De duurdere versies hebben dan weer wel een WQHD-resolutie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business