Nieuws

Volkswagen stopt CarPlay en Android Auto in zijn wagens

De Duitse fabrikant komt nog dit jaar met auto's op de Amerikaanse en Europese markt die Apple CarPlay en Android Auto ondersteunen.

Volkswagen heeft bekendgemaakt dat het dit jaar nog nieuwe auto"s op de markt brengt die Apple CarPlay en Android Auto zullen ondersteunen. Het bedrijf gebruikt de Consumer Electronics Show in Las Vegas voor een demonstratie van zijn volledige aanbod.

De ondersteuning van de twee platformen maakt onderdeel uit van de tweede generatie van Volkswagens “modulair infotainment platform”, ook wel MIB II genoemd. In de Verenigde Staten verschijnt het nieuwe infotainmentsysteem voor de eerste keer met MirrorLink, in Europa blijft MirrorLink voorlopig afwezig.

[related_article id=”160734″]

Apple
Volkswagen is een van de grootste merken die nog niet had gekozen voor een infotainmentsysteem gekoppeld aan je smartphone. Ondanks het recente besluit is de naam van het bedrijf nog niet terug te vinden op de website van fabrikanten die Apple CarPlay ondersteunen. Bij Android Auto is dit wel het geval.

De eerste autofabrikanten die overstapten op CarPlay waren onder meer Ferrari, Mercedes en Volvo. Alhoewel de laatste twee de daadwerkelijke introductie van het systeem naar dit jaar vooruit hebben geschoven. Het Duitse merk Audi heeft beloofd dat later dit jaar de eerste modellen verschijnen met CarPlay.

Voor mensen met een iPhone die niet op korte termijn een nieuwe auto kunnen of willen kopen, heeft Pioneer vorig jaar een lijn gelanceerd met inbouwproducten voor de Europese en Amerikaanse markt die CarPlay ondersteunt. Dit jaar introduceert de fabrikant ook systemen met ondersteuning voor Android Auto. Ook Parrot en Alpine bieden reeds dergelijke oplossingen aan.

Gold R Touch
Verder laat Volkswagen deze week zijn Gold R Touch-concept zien, waarbij het infotainmentsysteem camera"s gebruikt om bewegingen te detecteren. Hier kunnen opdrachten aan gekoppeld worden. Op die manier kan de gebruiker het systeem aansturen zonder het scherm aan te hoeven raken. Het idee achter deze technologie is om de bestuurder minder af te leiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business