Nieuws

Microsoft zet Office voor Androidtablets in de Play Store

Microsoft breidt de testversie van Office voor Androidtablets verder uit en plaatst de apps van het kantoorpakket in de Play Store.

Microsoft breidt de beschikbaarheid van zijn testversie van Office voor Androidtablets verder uit. De apps zijn voortaan gewoon te downloaden uit de Google Play Store.

De reus uit Redmond lanceerde een eerste preview van zijn kantoorpakket voor Android in november vorig jaar. Die testversie kon oorspronkelijk alleen op uitnodiging worden gedownload, maar Microsoft geeft nu alle gebruikers met een Androidtablet tussen 7 en 10,1 inch die draait op Android 4.4 KitKat of Android 5.0 Lollipop toegang tot het pakket. Ze kunnen de Word-, Excel- en Powerpoint-apps uit de Play Store downloaden, zonder uitnodiging.

[related_article id=”161452″]

Microsoft wil op die manier nog extra feedback verzamelen, om vervolgens de apps binnen enkele weken uit preview te kunnen halen en algemeen beschikbaar te maken. De basisversie van Office voor Androidtablets – waarmee je documenten kan weergeven, aanmaken en beperkt bewerken – zal gratis zijn, maar voor een versie met meer uitgebreide functies is een Office 365-abonnement vereist. Dat is nu ook reeds het geval voor Office op de iPhone en iPad.

Het Office-pakket voor Androidtablets omvat Word, Excel en PowerPoint. OneNote is al langer gratis beschikbaar in de Google Play Store. De versie van Office voor Androidsmartphones zal eveneens worden aangepast om meer in lijn te liggen met de nieuwe tabletapps, opnieuw naar het voorbeeld van iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business