Nieuws

Sony-actioncam filmt in 4K

Sony gaat wedijveren met GoPro. Op de CES-beurs in Las Vegas tonen de Japanners een nieuwe kleine avonturencamera die in 4K-resolutie kan filmen.

Sony gaat wedijveren met GoPro. Op de CES-beurs in Las Vegas tonen de Japanners vandaag een nieuwe avonturencamera die in 4K-resolutie kan filmen.

De net geen 9 cm kleine FDR-X1000VR is spatwaterbestendig en daarmee bruikbaar in lichte regen of op het strand. Met de optionele, volledig waterdichte behuizing kun je tot op tien meter diepte het water in.

[related_article id=”160734″]

Avonturen filmen
Actioncams zijn bedoeld om te bevestigen op een helm, stuur, hangglider of surfplank, zodat je jouw avonturen vanuit je eigen perspectief kunt vastleggen. Aan een drone vastmaken is ook een leuk idee. Dat kan tegenwoordig superscherpe resultaten opleveren, op een scherm dat de hoge 4K-resolutie (UHD, 3840 x 2160) ook aankan.

De camera filmt in 4K met een snelheid van maximaal 30 frames per seconde. Je legt de beelden dan vast in het xavc-s- of mp4-formaat met 100 mbps. De FDR-X1000VR is volgens Sony de eerste actioncam die deze hoge bitrate mogelijk maakt. Je moet dan wel een geschikte geheugenkaart hebben.

"Gewoon" in full HD of HD schieten kan ook, met een snelheid van 120 c.q. 240 beelden per seconde. Dat maakt heel scherpe slowmotion mogelijk. In 4K-modus houdt de batterij het vijftig minuten vol zegt de fabrikant, in full HD bijna twee uur.

Sony HDR-AS200VR
Daarnaast onthult Sony nog een tweede nieuwe actioncam, de HDR-AS200VR. Deze is wat kleiner en filmt in full HD. Beide camera’s hebben een Zeiss-Tessar-objectief met lichtsterkte f/2,8. Het blikveld is met 170 graden panoramisch.

De elektronische beeldstabilisatie werd voor deze camera’s verbeterd, volgens Sony met een factor drie. Beide camera’s hebben ook een stereomicrofoon met windruisonderdrukking gekregen.

De 4K-actioncam gaat 550 euro kosten, voor de HDR-AS 200V betaal je 400 euro, allebei inclusief polsaccessoire voor afstandsbediening via wifi en met live view.

Vanaf maart prijken de cams op je helm, voorbestellen is al mogelijk op de website van website van Sony.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business