Nieuws

Pro-Russische hackers halen Duitse regeringssites uit de lucht

CyberBerkut, een groep pro-Russische hackers, heeft het vizier op Duitsland gericht vanwege de steun van het land voor "het criminele regime in Kiev".

De digitale oorlog rond Oekraïne woedt voorlopig nog door. Een groep pro-Russische hackers met de naam CyberBerkut, eist de verantwoordelijkheid op voor de cyberaanvallen die enkele websites van de Duitse regering uit de lucht haalde. Onder meer de website van bondskanselier Angela Merkel, van het ministerie van buitenlandse zaken en het parlement waren tijdelijk niet bereikbaar.

Officieel is er nog geen schuldige aangewezen, maar CyberBerkut beweert dat de inbreuk een wraakactie is vanwege de Duitse steun van “het criminele regime in Kiev”. De aanval vond plaats vlak voordat de Duitse en Oekraïense leider elkaar zouden treffen. De timing komt dus overeen met de beweringen van de groep.

Blauw oog
Inmiddels zijn alle websites weer online. De cybercriminelen hebben Duitsland wel een blauw oog toegediend met de aanval. De officiële websites van het land hebben per dag te maken met meer dan 3.000 digitale aanvallen. Dit was de eerste die echt door wist te breken.

Duitsland (maar ook andere landen) moet zijn verdediging flink versterken als het downtime in de toekomst wil voorkomen. Nu werden enkel de websites uit de lucht gehaald, wie weet wat de hackers de volgende keer proberen.

[related_article id=”161920″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business