Nieuws

LG Display toont smartphone met twee gebogen randen

Samsung Galaxy Note Edge, maak je borst maar nat. LG Display heeft op de CES een smartphone onthuld met zowel links als rechts een gebogen scherm.

 Fotocredit: The Verge

Niks mis met mooie ronde vormen, dat lijkt het credo van de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Na de lancering van de vele gebogen televisies en de gebogen G Flex 2 van LG Electronics, komt nu het zusterbedrijf LG Display met een smartphone waarbij het scherm aan beide zijden naar beneden afloopt.

Tot nu toe is iets vergelijkbaars alleen te vinden in de Galaxy Note Edge, ware het niet dat bij het toestel van Samsung slechts één zijde gebogen is. In een poging dit te overtreffen, buigt het scherm van het conceptapparaat van LG Display zowel links als rechts naar beneden.

Met een 720p-resolutie is het 6 inch plastic oledscherm niet de scherpste op de markt, maar de gebogen randen dienen als extra schermen. De gebruiker kan deze besturen door te swipen of te drukken. Je kunt bijvoorbeeld je gemiste oproepen zien en snel toegang krijgen tot veel gebruikte apps.

Functioneel
Kijkend naar de animo voor de Galaxy Note Edge, kan de vraag naar LG"s nieuwe toestel met een gebogen scherm hoger uitvallen dan een paar maanden geleden. Daarvoor dient het bedrijf wel de problemen op te lossen waar de telefoon van Samsung mee kampt. Alleen een mooi ontwerp is niet voldoende. De smartphone moet behalve er gelikt uitzien, vooral ook functioneel zijn. Dat betekent dat je appontwikkelaars aan boord moet krijgen.

Het prototype van de concepttelefoon heeft nog geen naam gekregen. LG Display laat weten wel al klaar te zijn voor massaproductie van het toestel. Wees dus niet verrast als je de smartphone met het dubbele gebogen scherm ergens in de loop van dit jaar kunt krijgen. Misschien zelfs al na het Mobile World Congress in maart.

afgerondcesces2015conceptgebogenlg displaynieuwsschermsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals