Nieuws

Heel snel fotocollages maken

Een fotocollage kun je natuurlijk altijd wel samenstellen met behulp van je foto- of zelfs je tekstverwerker, maar met een tool als PhotoSpills gaat het stukken sneller.

Met een fotobewerker of zelfs met een tekstverwerker kun je verschillende foto’s in de gewenste lay-out en oriëntatie samen op één blad brengen. Dat is echter wel een redelijk arbeidsintensieve klus – die je wellicht beter overlaat aan een gespecialiseerde tool als PhotoSpills. Hiermee gaat het alvast een heel stuk sneller.

PhotoSpills is gratis maar vereist wel een registratie met je e-mailadres wil je alle functies kunnen blijven gebruiken. Vervelend, maar niet onoverkomelijk. De interface en met name de menu-opties blinken niet echt uit door duidelijkheid, maar zodra je het programma wat in de vingers hebt krijg je snel het gewenste resultaat.

[download_file]

Het komt erop neer dat je uit een reeks vooraf gedefinieerde sjablonen voor je collages, hier ‘spills’ genoemd, kunt kiezen. Eigen ontwerpen creëren en die voor hergebruik opslaan is echter ook mogelijk.

[related_article id=”160534″]

Er zijn bijvoorbeeld sjablonen waarbij foto’s willekeurig verspreid op het blad komen, sjablonen waarbij foto’s in een aantal rijen en kolommen worden geplaatst, sjablonen waarbij je foto’s als het ware stukken van een puzzel worden, sjablonen waarbij je foto’s de vorm van (zelf in te vullen) letters aannemen enzovoort.

Afhankelijk van het gekozen sjabloontype kun je het resultaat nog op heel wat manieren bijwerken. Zo is het mogelijk het aantal foto’s te wijzigen evenals de grootte van de foto’s of het aantal rijen en kolommen. Je kunt bijvoorbeeld ook de achtergrondkleur aanpassen – of een achtergrondfoto selecteren – en een onderschrift voorzien.

Een minpunt is alvast wel dat je niet zelf kunt bepalen waar welke foto terechtkomt binnen zo’n collage. Dat doet het programma zelf, op pseudo-willekeurige basis, en het is niet mogelijk foto’s (met de muis) naar een andere locatie te verslepen. Je krijgt evenmin de gelegenheid foto’s te pannen, bij te snijden of te schalen om ze beter binnen de voorziene ruimte te doen passen.

PhotoSpills vertoont dus nog wat ruwe kantjes, maar wie vooral op zoek is naar een supersnelle manier om fotocollages te maken, zit wel goed met dit programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business