Nieuws

Ubuntu Core verbindt drones, robots en domotica

Ontwikkelaars kunnen via een openbron appstore hun prototypes testen en simuleren. Het afgeronde product kan via het platform up-to-date gehouden worden.

Ubuntu vindt zijn weg naar drones, robots en intelligente huizen. De kleinste versie van het besturingssysteem, Snappy Ubuntu Core, is nu beschikbaar voor slimme gadgets en andere Internet der Dingen-apparaten.

Makers van drones, robots en domotica kunnen met de software hun producten ontwikkelen, simuleren en draaien. Dit gaat gepaard met een appstore voor klanten om continu de apparaten te updaten en verbeteren. Volgens Ubuntu zijn de verkooppunten veiligheid, betrouwbare updates en toegang tot het Ubuntu-ecosysteem.

[related_article id=”161540″]

De technologie is in staat om een reeks met internet verbonden apparaten aan te sturen. De apparaten ontvangen automatisch veiligheids- en algemene updates via de cloud. De appstore is gebaseerd op openbron platformen en protocollen.

De eerste drone op basis van Ubuntu Core is de educatieve Erle-Copter. Een ander voorbeeld is de Ninja Sphere, een openbron domotica controller. De Ninja Sphere, gefinancierd op Kickstarter, is in staat met andere intelligente apparaten te communiceren, waaronder bekende namen als Nest, Tado, Wemo en Sonos. Het weet zelfs te vertellen wanneer je het licht aan hebt gelaten of waar je sleutels liggen.

Het doel van Ubuntu Core is om een enkel identiek platform te creëren met dezelfde API"s van de cloud naar het apparaat. Het platform stelt ontwikkelaars in staat om een apparaat te simuleren. En om een simulatie van duizenden apparaten te starten om te onderzoeken wat de prestatie op die schaal is. Zowel ARMv7 als x86-64 wordt ondersteund. Ubuntu merkt op dat een standaard pc-uitrusting gebruikt kan worden om je prototype te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business