Nieuws

Microsoft stopt productie Surface 2

Microsoft houdt het voor bekeken met de Surface 2, een van de laatste tablets die nog draait op Windows RT. Zo lijkt het einde van het platform in zicht.

Microsoft heeft aangekondigd dat het stopt met de productie van de Surface 2, een van de laatste tablets die nog draait op het weinig populaire Windows RT.

De Surface-tablets hebben het tijdens het afgelopen kwartaal erg goed gedaan, en zijn voor Microsoft ondertussen meer dan 1 miljard dollar waard. Dat succes is echter vooral te danken aan de Surface Pro 3, de grote broer van de Surface 2, die draait op een volledige versie van Windows 8.1. De verkoopcijfers van de Surface 2 waren veel minder goed, al geeft Microsoft geen concrete cijfers.

[related_article id=”161452″]

Nu zelfs Microsoft stopt met hardware te maken voor Windows RT, lijkt daarmee meteen ook het einde van het platform in zicht. Microsoft liet eerder weten dat het wel werkt aan een beperkte update voor de Surface 2 op basis van Windows 10, maar die versie zal niet meer naar nieuwe tablets komen.

De Surface 2 verscheen in 2013 als opvolger van de Surface RT, op een moment dat nagenoeg alle andere fabrikanten de afgeslankte versie van Windows 8 al lang hadden opgegeven. De Surface 2 was op vlak van hardware een grote upgrade ten opzichte van zijn voorganger, maar verscheen op een moment dat andere fabrikanten reeds goedkopere tablets konden aanbieden die wel een volwaardige versie van Windows 8 aan boord hadden. Het gebrek aan ondersteuning voor traditionele pc-software zorgde er dan ook voor dat de tablet nooit echt voet aan grond heeft kunnen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business