Nieuws

Microsoft Office voor tablets: een eerste indruk

Microsoft maakt Office beschikbaar voor Androidtablets. Je kan nu mobiel werken in Word, Powerpoint en Excel.

Microsoft maakt soms vreemde keuzes. De iPad heeft al een tijdje een assortiment aan prachtige office-apps ter beschikking maar het veel populairdere Android en zelfs het eigen Windows Phone vielen uit de boot. Windows Phone moet nog steeds wachten op Windows 10 voor z’n eigen Office-apps, maar Word, PowerPoint en Excel voor tablets staan intussen eindelijk in de Play Store.

Minimum systeemvereisten

De apps zijn geoptimaliseerd voor tabletschermen vanaf 7 inch. Goed nieuws, want dat kunnen we van het grote merendeel van de Android-apps niet zeggen. Om Office te draaien op je Android-tablet heb je een degelijk exemplaar nodig: 1 GB RAM-geheugen is een must en exemplaren met een Intel-chipset zijn niet compatibel. Verder moet je toestel Androidversie 4.4 KitKat of hoger draaien.

Een tablet met een schermdiagonaal tussen de 7 en de 10,1 inch is ideaal: op die toestellen is Office voor tablets gratis. Heb je een exemplaar dat groter is dan 10,1 inch, dan moet je inloggen met een geldige Office365-account om documenten te bewerken. Bestanden bekijken is altijd gratis, maar inloggen met één of andere account (ook een gratis Microsoft account) is een must met iedere schermdiagonaal.

[related_article id=”161452″]

Nederlands

Word, Excel en PowerPoint zijn beschikbaar als afzonderlijke apps in de Play Store. De apps zijn meteen in het Nederlands beschikbaar. Na het inloggen verschijn je in een bekend uitziend hoofdscherm. De drie apps zijn licht-versies van hun desktop-broertjes, geoptimaliseerd voor aanraakschermen. De desktopversies zijn uitgebreider maar ook dit mobiele officepakket heeft heel wat in z’n mars. De modale gebruiker vindt alle functies terug die hij of zij het vaakst gebruikt op de computer-editie.

Zo kan je in Word sleutelen aan de lay-out, lettertypes en kleuren aanpassen maar ook afbeeldingen, tabellen, tekstvakken en kop- en voettekst invoegen. Ook een volwaardige spellingscontrole tekent present.

Met Excel krijg je dezelfde lay-out opties en kan je natuurlijk met formules werken. Het beschikbare formule-aanbod is groot en staat gegroepeerd in categorieën. Zo kan je berekeningen eenvoudiger invoegen via het aanraakscherm.

Ook PowerPoint biedt de belangrijkste functionaliteit, van het maken van presentaties tot het annoteren en bewerken er van. De drie apps werken vlot met Microsofts eigen cloud zodat je op de computer aan een document kan beginnen en het op de trein op je tablet verder kan afwerken. Sinds kort werkt Office echter niet meer exclusief met OneDrive, maar kan je ook een Dropbox-account integreren.

Office365

Het Officepakket voor tablets is een welkome toevoeging aan Android van de kant van Microsoft. Het Android-ecosysteem heeft een groot gebrek aan voor tablets geoptimaliseerde apps dus Word en vrienden zijn meer dan welkom. Het valt hier op te merken dat Microsoft zich sympathieker opstelt dan Google, dat weigert zijn populaire apps naar Windows Phone te brengen. Natuurlijk kiest Microsoft niet uit de goedheid van zijn hart voor Android-ondersteuning: De mobiele Office-apps zijn een extra reden om te investeren in een Office365-account, iets waar het bedrijf duidelijk op hoopt. Dankzij de apps krijgt het ‘365’-deel van die naam in ieder geval meer betekenis.

Je download de Word, Excel en PowerPoint gratis via de Play Store. Op iOS zijn de apps al langer beschikbaar.

Androidappexcelhelpkitkatmicrosoftofficepowerpointtablettipword

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN